.

Ако вярваш, че си реален в очите на някой, който е роден под знака на Лъва, време е да преосмислиш представата си за реалността. Лъвът не просто не те харесва – той е съвсем наясно, че ти си нещо като статист във филма на неговия живот, но такъв, който дори не получава реплики.

Всъщност, за Лъва ти си като нискобюджетна декорация, която е толкова незабележима, че той, величественият цар на джунглата, няма време да разсъждава дали трябва да те зачеркне от своето кралско съзнание. Защото, нали разбираш, няма как да зачеркнеш нещо, което не съществува.

Не се ласкай, приятелю, ако си мислиш, че Лъвът те мрази! За да те мрази, трябва поне малко да си заслужил вниманието му. А истината е, че той дори не знае, че си там. Това е като в приказките, където всички са заети да почитат краля, а ти си се наредил на опашката за кебапчета някъде в дъното, надявайки се някой от висшите благородници да ти подаде парче хляб. Само че тук Лъвът дори не забелязва, че си стоиш гладен.

Ако все пак имаш смелостта да го попиташ: „Забеляза ли ме днес?“ – Лъвът вероятно ще те погледне с един такъв царствено-саркастичен поглед и ще те попита: „Ти кой беше?“ Не се заблуждавай, дори да си мислиш, че това е чисто реторичен въпрос, просто не си толкова важен за Неговото Величество. Той има по-важни неща на главата, като например да избира кой ще бъде следващият му най-добър приятел, любовник или поне фен в социалните мрежи.

Да не забравяме, че Лъвът винаги е в центъра на вниманието. Ако не се случва да те включи в своето бляскаво светлинно шоу, не е защото те мрази или те игнорира нарочно – просто ти си там някъде в периферията, в един сив и безличен свят, където Лъвовете не стъпват. Защото там, където няма аплодисменти, внимание и възхищение, няма смисъл за тях. Лъвът е знакът на себеизявата.

Иронията е, че докато ти може би прекарваш часове, анализирайки всеки негов жест и поглед, Лъвът вероятно дори не си спомня, че си бил в стаята. За него ти си като еднодневка – можеш да се вреш в светлината на неговото величие, но накрая ще си отидеш незабелязано. Съществуваш ли? Според Лъва – вероятно не.

Така че, ако някога ти мине мисълта, че Лъвът нещо си мисли за теб – спри веднага! Не се ласкай! Това е като да си въобразяваш, че слънцето си мисли за теб, докато си слагаш слънцезащитен крем. Единственият, който наистина мисли за теб в този момент, си ти самият.

Лъвът? О, той е зает да мисли за много по-важни неща – като например за себе си.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: За Лъва днес е всичко, а утре не съществува