.

Антъни Бурдейн е описван често с клишето „рок звездата“ на кулинарията, но той излиза далеч извън него, споделяйки открито чувствителността си.

Зад изискана ирония и хумор, криеше битката с вътрешните си демони и изненада всички, когато сам се отказа от „перфектния си живот“.

Кариерата му в кухнята започва от най-ниските стъпала и достига до най-високите.

Постига световна известност с телевизионните си предавания и книгите.

Готвеше, ядеше, пиеше, пушеше, друсаше се, правише глупости, обичаше, страдаше, твореше, пътуваше, слушаше музика и се надсмиваше на всичко. Най-вече над себе си.

Научил съм най-важните уроци в живота си, докато бях мияч на чинии.

Не трябва да се съгласявам с теб, за да те харесвам или да те уважавам.

Уменията могат да бъдат научени. Характер или имаш, или нямаш.

Начинът, по който правиш омлет, разкрива характера ти.

Не се притеснявам да изглеждам като идиот!

Има нещо прекрасно в пиенето следобед. Не твърде студена халба бира, абсолютно сами в бара – дори и в абсолютно фалшив ирландски пъб.

Твоето тяло не е храм, а увеселителен парк. Наслади се на пътуването.

Ако си на 22, физически здрав и жаден да се учиш и да ставаш по-добър, призовавам те да пътуваш – колкото се може повече и по-далеч. Спи на пода, ако е нужно. Открий как другите хора живеят, хранят се и готвят. Учи се от тях – където и да си.

Пътуванията ви променят. Докато преминавате през този живот, този свят, променяте нещата съвсем леко, оставяте диря след себе си, дори и да е малка. В замяна, животът – и пътуванията – оставят диря във вас. През повечето време тези дири – върху тялото или сърцето ви – са прекрасни. Често обаче те носят и болка.

Вегетарианците и тяхната подобна на Хизбулла фракция веганите са постоянен дразнител за всеки добър готвач. Според мен животът без телешко месо, свинска мас, наденички, демигала или дори вмирисано сирене не е живот, който си струва да живее. Вегетарианците са враг на всичко добро и благоприлично в човешкия дух, обида за всичко, за което се застъпвам, за чистото удоволствие от храната.

Добрата храна и доброто хранене са свързани с поемане на рискове.

Понякога най-добрите ястия по време на почивка са тези, които откривате, когато се провали план „А“.

Добрата храна много често, дори най-често е простата храна.

Контекстът и паметта играят важна роля във всички страхотни ястия в живота на човека.

Мога да изям и самия Елвис – само му сложете достатъчно оцет!

В причини за напускане на последната работа никога не казвайте истинската причина, освен ако тя не е пари и амбиции.

Наличието на съвест много рядко е добър кариерен ход.

Недей да лъжеш. Направи грешка. Признай си и продължи напред. Просто не го прави отново. Никога.

Късметът не е бизнесмодел.

Мисля, че идеята, че базовите умения за готвене са нещо ценно, че способността да се храниш и да храниш умело няколко други хора трябва да се преподава на всеки млад мъж или жена като фундаментално умение, трябва да стане толкова жизненоважна за порастването, колкото е научаването как да си бършеш задника, да пресичаш сам улицата, или да се оправяш добре с парите.

Знаем например, че има директна, обратно пропорционална връзка между честотата на семейното хранене и социалните проблеми. В прав текст, членовете на семействата, които се хранят редовно заедно, е статистически по-малко вероятно да нападат магазини за алкохол, да взривяват лаборатории за метамфетамини, да раждат наркомански деца, да се самоубиват или да снимат порно с магарета.

Може би това е достатъчно просветление: да знаеш, че няма финална точка на покой на разума; няма момент на самодоволна яснота. Може би мъдростта… е в осъзнаването колко малък съм, колко не-мъдър, и колко още много път имам да извървя.

В графата „Причини, поради които напуснах последната си месторабота“, никога не назовавайте реалната причина, освен ако сте напуснали заради пари или амбиции.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Най-сeкcи са мислещите хора – ВИВИАН УЕСТУУД