.

Анджелина Джоли има цитат на Тенеси Уилямс, татуиран върху лявата й ръка, който гласи:

Молитва за дивите сърца, държани в клетка.

Вероятно това най-добре описва дивата й и непринудена природа. Освен, че е страстен моторджия, Анджелина е и пилот. Притежава собствен самолет модел Cirrus SR22. Твърди, че е добра и с оръжията. Нищо чудно, че беше толкова успешна като Лара Крофт:

Ако трябва да използвам оръжие, съм много талантлива.

Освен че има много деца, харесва и влечуги. Отглежда змии и гущери като домашни любимци. Любимата й змия се казва Хари Дийн Стантън, а любимият й гущер – Владимир.

Кралица Елизабет II я „ръкоположи“ за почетна дама – аналог на рицарската титла при мъжете. Джоли получи почетната титла във връзка с награждаването й с ордена на Британската империя за приноса й към външната политика на Великобритания и участието й в глобалната кампания за борба срещу сексуалното насилие в зоните на военни конфликти.

Освен че е считана за една от най-красивите жени в света, за една от най-талантливите актриси, тя е известна и с благотворителната си дейност. Избрана е за посланик на добра воля преди 17 години.

Интелектът е красота. Мислещият човек е секси! И няма нито дреха, нито грим, които могат да прикрият празната глава и черната душа.

Била съм безразсъдна, но никога не съм била бунтар без кауза.

Когато другите момиченца мечтаеха да бъдат балерини, на мен някак си ми се искаше да бъда вампир.  Да се скитам нощно време по улиците и да плаша невинните граждани.

Ако психически здрав е този, който смята странните неща за лоши, то аз предпочитам да съм шибана откачалка!

Не страдам от психично разстройство — наслаждавам му се!

Истината е, че обичам да съм жива и да се чувствам свободна. Не мога ли да се чувствам жива и свободна, се чувствам като животно в клетка, а не бих искала да бъда в клетка. Предпочитам да съм мъртва. Толкова е просто. И не мисля, че това е рядкост.

Искам да говоря на висок глас. Искам да мога да изказвам мнението си и се надявам то да бъде разбирано по правилния начин. Не искам да спра да се чувствам свободна. И няма да спра.

Не вярвам във вината. Вярвам в импулсивния живот, стига никога преднамерено да не нараняваш друг човек. 

Мисля, че белезите са секси, защото си направил грешка, която е довела до някаква каша.

Мислите си „Ами, ако днес сгреша? Ще съжалявам“. Аз не вярвам в съжалението, аз чувствам, че всичко води до там, където трябва да сме. Трябва да скочим напред, с добри намерения, да се отдадем и просто да видим какво ще стане.

На кого му пука, че ще се изложа? Не ме е страх от ничие лично мнение!

Без страдание никога не бихме могли да се учим от грешките си. Болката и страданието са ключ към всички прозорци, без тях не може да се живее.

Недостатъците са привлекателни. Белезите са привлекателни.

Направена съм от кръв, татуси и белези.

Хората ти казват, че вървиш по грешния път, а то е просто твоят път.

Ако попитате хората какво винаги са искали да направят, повечето хора не са го направили. Това ми разбива сърцето.

Не умрях млада и това е наистина успех.

Никога не съм се чувствала установена или спокойна. Не можеш наистина да се отдадеш на живота, ако се чувстваш така.

Спестявай една трета, живей с една трета и раздавай една трета.

Ако не излезеш от кутийката, в която си отгледан, никога няма да разбереш колко голям е света.

Обичай един човек, грижи се за него докато умреш. Знаеш: отгледай деца. Имай добър живот. Бъди добър приятел. И опитай да бъдеш напълно този, който си. Разбери какво точно обичаш ти самият. И след това го преследвай с всички сили, независимо какво ще ти коства.

Навлизаме в любовта не като откриваме перфектния човек, а като се учим да виждаме несъвършения човек перфектно.

С боси крака рано сутрин се чувствам красива. Не винаги съм се чувствала така. Но сега се чувствам. Когато някой те обича и правиш някого щастлив, когато присъствието ти изглежда го прави щастлив, ти изведнъж започваш да се чувстваш най-красивия човек на света.

Може да звучи като клише, но като се чувстваш красива и силна отвътре, това се показва отвън.

Любов е тогава, когато желаеш най-доброто на хората, които обичаш, когато винаги поставяш техните интереси и благополучие над собствените.

Любов е когато даваш и ти се иска да дадеш още повече. Страст е, когато взимаш и искаш да вземеш още повече.

Лудата любов минава бързо, а любовта между двама луди – никога!

В отношенията трябва да даваш толкова свобода, че другият сам да иска да бъде с теб. Любов е, когато не държиш човека, а винаги му даваш право на избор…

Имам нужда от силен мъж, безупречно силен във всеки смисъл, чиято единствена слабост да бъда аз.

Спечелил си една жена не когато си преспал с нея, а когато станеш единственият, с когото спи тя.

Онова, в което си добър и това, в което останалите те намират добър, са две различни неща.

Трудно е да си наясно кой си, като носиш товар от миналото. Аз се научих да забравям и да се придвижвам по-бързо до следващото място.

Господи Боже мой, аз страдам от ниско самочувствие през цялото време! Мисля, че всеки страда. Толкова много неща не са ми наред, трудно е да се повярва!

Терапия? Нямам нужда от това, ролите които избирам, са моята терапия.

Винаги играя жени, с които бих излизала.

Всеки полудява щом спомена, че съм била влюбена в жена.

За мен няма нужда да има Бог. В хората има нещо духовно, което се усеща като божествено. Не вярвам в това да правиш разни неща, защото някой ти казва нещо. Но и не знам дали е добре, от друга страна, да не вярваш в абсолютно нищо.

Не много хора знаят това за мен, но аз съм естествена блондинка. Косата ми с времето потъмня от светло руса в по-тъмно руса. Майка ми ми боядиса косата тъмна като бях дете и така се харесах. Но по принцип съм руса.

Всичко е наред. Това е част от живота. Загубих мама. Естествено нещо е детето да изгуби родител. Аз загубих моята мама твърде млада, но се случи. И се радвам, че тя вече не страда, защото я обичам и тя е мой приятел.

Да имам интимни отношения с женен мъж, след като баща ми изневеряваше на майка ми, беше нещо, което не можех да си простя. Не бих могла да се погледна в огледалото на сутринта, ако го бях направила.

Където и да съм, винаги ще намирам себе си загледана в прозореца, желаейки да бъда някъде другаде.

Не мисля, че богатите хора в Холивуд някога са си мислили, че съм нормална, но аз съм отдадена на работата си и това е, което има значение.

Не съжалявам за нищо. Никога не съм съжалявала. И не вярвам в ефекта от съжаленията. Докато съжаляваш, се срамуваш от себе си. Докато се срамуваш – си в клетка.

Понякога самотата също е достоен събеседник.

Важен е не този, който е бил с теб от самото начало, а този, който ще бъде с теб до края.

На мен ми харесва моята работа – да развличам хората – и това е прекрасно. Но ако спасявам нечий живот, това ще носи по-голяма полза. В моя живот ще има повече смисъл.

Ако грешиш, кого касае това? Това което другите считат за грешки, за теб може да е съзнателен избор.

Вземайте смели решения и правете грешки. Това ви прави човека, който сте всъщност.

За нищо не съжалявам. Аз съм несъвършена и ако всички разберат за моите грешки ще е даже добре.

Никоя жена не може да ме накара да ревнувам мъж, с когото съм имала взаимоотношения. Ако той си заслужаваше, аз все още щях да съм с негo!

Имаше период, когато бях напълно обсебена от обидите и преживяванията си. А после отидох на места, където избухват мини, където войната отнема животи, а хората страдат, гладуват, борят се. Когато видиш това с очите си – събуждаш се от своя сън. Много плаках, но разбрах, че на тези хора не са им нужни моите сълзи, а помощта ми. В такива моменти започваш да мислиш за другите, а това е най-добрият начин да бъдеш щастлив.

Щастлива съм да бъда себе си, нещо, което никога не съм правила преди. Винаги се криех зад други хора. Опитвах се да открия себе си чрез героите, които играех, живеех техния живот и никога не съм имала свой.

След като започнах да се занимавам с благотворителност, моята роля на кинозвезда стана непоносимо глупава.

Където и да съм, винаги се случва да се погледна в огледалото и да ми се прииска да съм някой друг.

Явява ми се бръчка над лявата вежда, защото не мога да спра да я повдигам, и знаете ли … това страшно много ми харесва.

Не смятам, че съм красива, защото не са ми чужди недостатъците на другите хора. Понякога хората имат странно мнение… Казват ми, че съм кльощава, сякаш това ще ме зарадва.

Изглеждам странно. Понякога си мисля, че приличам на смешен Мъпет.

Аз не мисля за красотата. Събуждам се и искам да съм по-умен човек, това е моят фокус.

Има нещо успокояващо относно смъртта. Мисълта, че ще умреш утре, те кара да цениш живота си сега.

Мисля за смъртта повече от някои други хора. Може би, защото обичам живота повече от тях.

Умът иска да забрави, защото тежи толкова много на сърцето и душата. Уморена съм да плача и да се чувствам безпомощна. Искам да дишам отново. Само за малко.

А може би едно от най-хубавите чувства на света е да спреш да обичаш човек, който е недостоен за любовта ти.

Никога не съм мислила, че ще бъда тази, която всички разбират и обичат. И това е нормално, защото аз знам коя съм.

Аз съм това което съм, и хората могат да ме възприемат така или иначе, но в крайна сметка аз живея честно.

Децата са нашата слабост и нашата сила. Дори не мога да си представя как ще се чувствам, ако с тях се случи нещо. За мен могат да говорят и пишат и най-ужасни неща, но щом се прибера у дома и видя децата, щом почувствам тяхната любов, започвам да се чувствам така, сякаш съм най-важната на света.

Когато правиш нещо за другите от душа, без да очакваш благодарност, някой записва това в книгата на съдбата и ти изпраща щастие, за което дори не си мечтал.

Гледам се в огледалото и си давам сметка, че много приличам на майка си. Това ме радва. Виждам, че остарявам, но се отнасям с любов към този процес. Защото всичко това означава, че съм жива – живея и старея!

Всеки ден ние избираме кои сме, от начина, по който се определяме.

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.