.

Представителите на зодия Водолей /21 януари – 20 февруари/ притежават качества като солидарност, братство и умение за сътрудничество.

Водолей в буквален превод означава воден преносител и неговата роля е свързана точно с това – да пренася вълните от регенеративна енергия по света.

Той влага повече мисъл, отколкото емоции във всичко, с което се занимава. Водолеите са алхимици и могат да превръщат въздуха във вода.

Символично изображение на знака

Водолеят символизира мита за Потопа, който откриваме в много култури. След него от човечеството не остава нищо, освен прах и кал, и животът започва на чисто.

В тази притча, разказваща за Ной, който спасява хора и животни в своя ковчег, се представя символичния преход на човека или по-скоро на егоцентричната му същност /Лъв/ към дълбоката мъдрост, проявявана към всичко наоколо /Водолей/.

Мъжът Водолей

Той е елегантен и изискан, обгърнат от аурата на доброто.

Мъжът Водолей проявява дребнавост и агресия, но изключително рядко, тъй като попаднал в неподходяща ситуация, просто се обръща на другата страна и търси други хоризонти.

Той е пъргав, дрехите му са светли и е човек на пространството и откривателствата. Може да бъде фантастичен разказвач или да е роден изобретател.

В живота

Той обича всичко, което е ново, оригинално и авангардно и всичко около него го удивлява. Проявява интерес към науката – биология, психология, информационни технологии и медицина.

Мъжът Водолей може да стане велик писател или гений, а ако това не се случи, той ще е изключително проницателен и сръчен, както и откривател.

Ще работи сам и ще прави нещата по свой собствен начин, тъй като има нужда от голяма доза независимост и свобода. Ще бъде изключителен занаятчия, художник, фотограф и разследващ журналист.

В любовта

Всичко се усложнява тогава, когато започнете да говорите за любов с мъжа Водолей.

Той не обича нищо толкова, колкото личната си свобода и не разбира защо трябва да се обвързва с друг човек. И нищо чудно да се уплаши, когато се заговори за сериозен ангажимент или брак.

Мъжът Водолей търси красиви и недостъпни жени като не се задържа много, а просто преминава от една на друга, освен ако не се влюби.

Тогава вече ще страда за дълъг период от време. Най-добрият вариант е да избере отворена връзка, в която и жената държи на своята независимост.

Той е чаровник и в никакъв случай не е женомразец. Ще помогне на своята половинка да се реализира професионално в живота.

Мъжът Водолей обича децата и ще иска на всяка цена да им покаже вълнуващата част от живота.

Но… той не знае значението на думата „вярност“.

Жената Водолей

Тя е непредсказуема, фантастична и в същото време дразнеща дама, която не може да помогне, но държи да оказва влияние върху хората.

Нейните реакции винаги са изненадващи, дори повече от тези на мъжа Водолей. В повечето случаи съществува противоречие между това, което казва и това, което прави.

В живота

Жената Водолей е парадоксална личност, съчетаваща в себе си чувствителност и непоследователност. Тя умело работи в екип по различни проекти или научни изследвания.

Психологическата й настройка ще й помогне да успее в професии, свързани с разследване и умение за изслушване. Тя постоянно се притеснява и се грижи за другите хора, а не за себе си.

Свободна и притежаваща голяма доза въображение, жената Водолей ще има интересна кариера, придружена от неочаквани обрати, тъй като всичко останало ще й омръзва прекалено бързо.

Тя може да бъде просперираща бизнес дама, ако това, с което се занимава я вдъхновява.

В любовта

Тя казва, че не разбира любовта и това е самата истина. Жената Водолей не вижда другата страна на своята половинка, а вижда единствено това, за което мечтае, и е нещастна в любовта.

Жената Водолей не иска да ограничава личната свобода на мъжа до нея, за да не бъде и тя ограничена от него.

Наслаждава се на отношения, които все още не са се провалили – страстни писма и дълги телефонни разговори.

Тя е изненадваща жена, която обича свободата си, с радост ще се омъжи, ще се разведе и няколко месеца по-късно ще се окаже при бившата си половинка.

Да, за известно време ще е щастлива с този начин на живот, но трябва да осъзнае факта, че рано или късно ще се окаже сама, без съпруг и деца. И колкото по-навреме се осъзнае, толкова по-добре.

Децата обичат нейната ексцентричност и разточителство.