.

Майкъл Хътчинс е поставен на 35-то място в класацията VH1’s 100 Sexiest Artists. Сценичният му облик наподобява този на такива легенди като Мик Джагър и Джим Морисън.

Майкъл Хътчинс е роден на 22 януари 1960 г. в Сидни, Австралия. Майка му е филмов и телевизионен гримьор. Израства в Хонг Конг, САЩ и Австралия. Често ходи с майка си на снимачната площадка и се запознава с много известни хора още като дете.

Когато родителите му се разделят през 1976 г., Майкъл заминава с майка си за Америка за известно време, но после се връща в Австралия при баща си. Завършва гимназия в Сидни. В училище започва да свири в банди със свои приятели.

След завършването на гимназия заедно с няколко приятели, един от които е и неговият съученик Андрю Фарис, сформират групата The Farriss Brothers.

По-късно подписват договор при условие, че променят името на групата на INXS – отражение на начина им на живот – always in excess (винаги повече). 

Майкъл никога не е взимал уроци по пеене и затова безкрайните турнета, изпълненията в такива места като барове и клубове по това време му помагат да “обработи” своя глас. 

Първите им три албума имат нищожни продажби. Но албумът от 1984 г. – „The Swing“, дебютира на първо място в Австралия и им носи както слава и популярност, така и големи печалби.

През 1987 г. издават албума „Kick“, който ги поставя на първото място и в американските музикални класации с хита „Need You Tonight“. Милиони копия от този албум са продадени в целия свят.

Животът на Майкъл е много екстремен. Включва много жени, алкохол, наркотици. През годините Майкъл Хътчинс постоянно се набива в очите на пресата.

Неговите любовни романи с певицата Кайли Миноуг и манекенката Хелена Кристенсен (по-късно и негова жена) винаги са основна тема за новините.

След успеха на албума „Kick“ групата започва да запада. Майкъл се опитва да започне кариера в киното, но първият му филм „Dogs in Space“ от 1986 г. е изключително слаб. Следващият му филм „Frankenstein Unbound“ от 1990 г. не успява да покаже таланта му, тъй като ролята му е много малка.

По това време професионалният и личният му живот се разпада. Влюбва се и по-късно започва да живее със съпругата на Боб ГелдофПола Йейтс, което се отразява зле на кариерата му. 

Ако светът на шоубизнеса обича истории с трагичен край, Майкъл Хътчинс им я даде. Той е типичният пример за това как можеш елегантно да пропилееш живота си.

През 1997 тръгва на турне с INXS в подкрепа на последния си албум “Elegantly Wasted”. Три дни преди старта му на 22 ноември е намерен мъртъв от служители на хотел в Сидни, обесен на кожен колан.

По това време той е на 37 години. Според полицията това е типично самоубийство. Жълтата преса мигновено огласява своята версия, че самоубийството на певеца е в следствие на дълбока депресия и приемането на наркотици.

Детектив от полицията, в отговор на тези публикации, казва, че в стаята на Хътчинс са намерени лекарства, включително антидепресанти, но наркотици не е имало.

На този ден светът загуби един от най-добрите гласове в рок музиката. Неговата смърт бе приета болезнено от всички почитатели на INXS.

Това е групата, чието име се свързва най-вече с името на Майкъл Хътчинс както Doors с Джим Морисън, Queen с това на Фреди Меркюри и Nirvana с това на Кърт Кобейн.

Майката на единственото му дете – Тайгър Лили, чийто кръстник е Ник Кейв, – Пола Йейтс трудно приема смъртта на любимия си и последните дни от живота си прекарва в медицински клиники. Умира три години след него от свърхдоза наркотици.