.

Арнолд е професионален културист, актьор, режисьор, предприемач, инвеститор и политик. Губернатор на щата Калифорния в периода 2003 – 2011 г. От 1987 г. има звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Печели наградата „Мистър Вселена“ през 1967 г. – на 20-годишна възраст, а впоследствие 7 пъти „Мистър Олимпия“. Оставя важна следа в историята на културизма.

Благодарение на дългата си кариера и житейски път, както и на множеството филми, в които се е снимал, Арнолд Шварценегер ще бъде запомнен с много от неговите мъдри цитати.

Какъв е смисълът да си на този свят, ако ще бъдеш като всички?

Любовните истории са изградени върху особеностите на хората.

Трябва да запомните нещо. Всеки съжалява слабите, но завистта – нея човек трябва да си я завоюва.

Силата не идва от победата. Битките развиват силата. Когато преминете през трудности и решите да не се предавате, това е сила.

Провалът е необходимо изживяване за растеж в живота ни, защото ако никога не сме изпитвали границите си, как бихме могли да знаем колко сме силни? Как ще израстнем някога?

Болката разделя шампионите от всички останали. Това, което повечето хора нямат е смелостта да минат през болката без значение какво се случва.

Не е толкова важно какво извличаш от живота. Счупете огледалата! В нашето общество, което е толкова погълнато от себе си, започнете да гледате по-малко себе си и повече другите. Ще получите повече удовлетворение от това, че сте подобрили квартала си, градчето, щата, страната и близките си човешки същества, отколкото някога ще получите от мускулите си, от фигурата, от автомобила, къщата, кредитния ви рейтинг.

Парите не те правят щастлив. Аз сега имам 50 млн. долара, но съм точно толкова щастлив, колкото когато имах 48 млн. долара.

Положителното мислене може да бъде заразно. Да се обградиш с победители ти помага да се изградиш като победител.

Не можеш да кажеш на дете – „Време е за тренировка“ , защото то веднага ще откаже. Но можеш да му предложиш да си поиграете в парка. Така ще можете да побягате, да поскачате, да се полюлеете заедно, а накрая ти и детето ще получите една пълна тренировка преоблечена като игра. Такава каквато трябва да бъде.

Ние всички имаме удивителна вътрешна сила.Силата във вярата в себе си. Трябва първо да се видиш как побеждаваш още преди битката да е започнала. Трябва да си гладен. Трябва да желаеш да победиш.

Умът е твоята граница. Докато умът може да си представи, че се справяш с нещо,значи ще го направиш. Просто трябва да си убеден на 100 % .

За мен смисъла на живота е да си непрекъснато гладен. Смисълът на живота не е просто да съществуваш, за да оцелееш, а да се придвижваш напред, да постигаш, да побеждаваш.

Започни нашироко, разшири още повече и никога не поглеждай назад.

Ако ти е трудно да запомниш нещо, ще ти е още по-трудно да го забравиш.

Да се научиш да си безпомощен е защитна реакция породена от отказа. Да се предадеш, означава да повярваш, че каквото и да направиш то няма да има значение.

Винаги си по-силен от колкото можеш дори да си представиш.

Запомнете, че не можете да се покатерите по стълбата на успеха с ръце в джобовете.