.

ИСКАМ ДА ЗНАМ …

Не ме интересува как изкарваш прехраната си. Искам да знам за какво те боли и дали би посмял да мечтаеш, дали би посмял да посрещнеш копнежа на сърцето си.

Не ме интересува на колко години си. Искам да знам дали би рискувал да изглеждаш глупак заради любовта си, заради мечтата, заради приключението да бъдеш жив!

Не ме интересува кои планети кръжат около луната ти. Искам да знам дали си докосвал сърцевината на мъката, дали оставаш отворен след ударите на живота или се свиваш и затваряш от страх да не се повтори болката!

Искам да знам можеш ли да бъдеш в болката, моята или твоята собствена, без да я криеш и заглушаваш?

Искам да знам можеш ли да бъдеш в радостта моята или твоята собствена, можеш ли да танцуваш лудо и да оставиш екстаза да изпълни всяка твоя фибра, без да ни предупреждаваш да сме внимателни, разумни, или да си спомним ограничаващата ни човешка форма? 

Не ме интересува дали историята, която ми разказваш е истина.

Искам да знам можеш ли да разочароваш някой ДРУГ, но да останеш верен на себе си и своята истина, можеш ли да понесеш да те нарекат “предател”, но да не предаваш себе си и своята собствена душа?

Искам да знам можеш ли да бъдеш предан и да заслужаваш доверие?

Искам да знам можеш ли да видиш красотата, дори когато тя не е красива всеки ден, и дали можеш да си извор на божествено присъствие в живота си?

Искам да знам можеш ли да живееш с поражението, твоето или моето, и пак да си в състояние да застанеш отново на ръба, на брега на езерото и да изкрещиш на блясъка на пълната луна “ДА!” и да рискуваш отново…

Не ме интересува къде живееш и колко пари имаш. Искам да знам можеш ли да се събудиш след нощ на отчаяние, изтерзан до кости, и да направиш сутринта каквото е нужна за децата?

Не ме интересува кой си и как си дошъл тук. Искам да знам дали ще застанеш до мен в огъня на сърцето и няма да се отдръпнеш.

Не ме интересува къде и какво си учил. Искам да знам какво те крепи отвътре, когато всичко друго се руши.

Искам да знам можеш ли да бъдеш сам със себе си и дали обичаш това присъствие, в моментите на празнота, когато няма друг до теб…

The Invitation, Oriah Mountain