.

Ако ме блъсне автобус, те всичките са в завещанието ми. Защо, по дяволите, да чакам да ме блъсне автобус?!

 Преди време, в интервю, актьорът Джордж Клуни си позволи следното откровение:

Най-хубавото в моя живот са приятелите. Онези, които съм приел за мое истинско семейство и така е повече от 35 години. Това са онези всички момчета, които са честни с мен, а аз им отвръщам с взаимност. На тях не им пука къде работя, те имат своя работа, свой живот и свои семейства. Но всяка неделя ходим на кино, играем баскетбол, събираме се заедно или пътуваме. Пазим своето приятелство.

Съвсем скоро Клуни разказа как е подарил на всеки един от приятелите си по един милион долара в брой.

Тази история излезе наяве още през 2017 г., благодарение на Ранди Гербер /съпругът на Синди Крауфърд/, но Клуни така и никога не я потвърди или пък отрече.

Съвсем скоро обаче, в интервю за GQ, актьорът реши най-сетне да признае, че действително е извършил този шармантен жест. Той разказва:

Тъкмо бях срещнал Амал, но все още нямахме връзка. Още бях ерген. А всички остарявахме. Аз бях на около 52, а по-голямата част от приятелите ми са по-възрастни и от мен.

Клуни обяснява, че това се случва през 2013 г. по времето на излизането на екран на филма „Гравитация“. Клуни се връща в спомените си:

Продуцентите на филма не искаха да ни платят, затова ни обещаха определен процент от печалбата от филма, смятайки, че ще се окаже пълен провал. Всъщност, оказа се доста добра сделка…

Тогава си помислих, че всичко, което имам са тези момчета, които за 35 години ми помагаха по всевъзможни начини. Спял съм по диваните им, когато съм бил разорен. Заемали са ми пари, когато съм нямал абсоютно нищо. Винаги, когато съм имал нужда от помощ, те са били насреща. Аз също винаги съм бил готов да им помогна за каквото и да било. Ние сме истински приятели.

Клуни продължава със сантименталната си изповед:

Ако не бяха те, нямаше да постигна нищо. Всичките сме много близки, така че ако ме блъсне автобус, те така или иначе, са вписани в завещанието ми. Защо, по дяволите, да чакам да ме блъсне автобус?!

След това Джордж Клуни разказва как е поканил в дома си своите толкова близки приятели. Когато всички се събирали, той взел карта в ръце и им показал всички места по света, които е посетил и всички неща, които е видял, благодарение на тях. След което попитал:

Как се отплащаш за такава доброта?

След минута мълчание добавил:

Е, какво ще кажете например, за един милион долара?

Клуни разказва, че това се случва на 27 срещу 28 септември. Година по-късно, на 27-ми септември, по случайност, е денят на сватбата му с Амал Клуни, с която понастоящем имат две близначета.

Клуни си спомня:

Помня, че си говорих с един много богат задник, на когото попаднах във Вегас – със сигурност доста по-богат от мен. И си спомням, че стана дума за тази история, та той ме попита: „Защо би направил такова нещо?!” Отвърнах му: „А защо ти не го направиш, идиот?”

Така актьорът Джордж Клуни, чрез личния си пример, пояснява за неразбралите крилатата си фраза:

Заобикаляй се само с хора, които ще те дръпнат нагоре. И внимавай, защото животът е пълен с другите – тези, които искат да затънеш с тях!