.

Козирогът се символизира от морската коза, митологично създание с тяло на коза и опашка на риба.

Това изображение говори за раздвоените способности на Козирога: Козирозите са умели да се ориентират както в материалната, така и в емоционалната сфера.

Те изкачват най-стръмните планини – Козирозите управляват коленете, улеснявайки изкачването, като същевременно изграждат своята психическа сила.

Козирозите са безмилостни: Те са решени да преодолеят всичко, което се изпречи на пътя им. Те виждат голямата картина, дългосрочните цели и абсолютно не искат да затъват в досадни подробности или излишна информация.

Поради техния непоколебим фокус, Козирозите понякога могат да бъдат възприемани като студени, неемоционални или дори жестоки – но това е само защото Козирогът има перспектива. Ако нещо няма да има значение след пет години, Козирогът просто не може да се занимава с него днес.

Разбира се, това, което говори буквално за планетарния управител на Козирога, е Сатурн. Газовият гигант с пръстени в нашата далечна Слънчева система, Сатурн, е планетата, свързана със задачи, правила, отговорности и – може би най-важното – времето.

Благодарение на Сатурн, Козирогът е толкова невероятно свързан с концепцията за времето. Разбира се, това може да означава точност или управление на календара, но всъщност е малко по-екзистенциално от това.

Козирогът признава, че животът е кратък и в същото време винаги се състезава с часовника. Има толкова много неща, които Козирогът иска да постигне и направи през този живот; забавянето просто не е опция.

Като кардинален знак, Козирогът е наистина мотивиран да започва нови проекти – този знак постоянно идва с нови идеи!

Въпреки че са много избирателни относно това кого допускат в живота си, Козирозите са невероятно добри приятели, които се гордеят с честност и лоялност.

Едно важно нещо, което трябва да се отбележи: Козирозите определено не се преструват. Ако Козирогът не одобрява вашия избор или поведение, той със сигурност ще ви уведоми.

Но страхотното при Козирога е, че и ще ви помогне да измислите решения, начин за действие и практични идеи как да подобрите ситуацията си.

Козирозите са вършещи хора, което означава, че целта им е да направят всичко възможно. Знаете ли израза „Ако искаш нещо да бъде направено, дай го на зает човек?“

Е, това определено важи за Козирога. Дори ако е затънал до колене в крайни срокове и кризи с високи залози, той ще направи всичко възможно, за да вземе предвид нуждите на най-близките си спътници.

Какви са слабостите на Козирога?

Разбира се, Козирогът трябва да помни, че не всеки иска, има нужда или желае същия начин на живот, който той живее.

Въпреки че Козирогът е изключително амбициозен – и неговата решителност несъмнено е изключително вдъхновяваща – важно е Козирогът да не налага своите стандарти на другите.

Няма проблем, когато Козирогът се фокусира върху собствените си стремежи, но проектирането на ценностите върху най-близките им приятели и семейство е съвсем различна история.

Козирогът трябва да помни да гледа в собствената си паничка: в края на краищата не всеки иска да се изкачи по стълбата направо до върха.

Някои хора просто искат да водят спокойно и мирно съществуване – и в това няма абсолютно нищо лошо.

Нещо повече, всеки Козирог определено трябва да култивира практика на благодарност. Тъй като Козирогът има толкова високи цели, за този земен знак е трудно да оцени текущата си реалност, вярвайки, че нищо няма да бъде достатъчно добро, докато не достигне върха на планината.

Но пътуването е дестинацията и ако успее да изпита дълбока признателност за настоящите си благословии, Козирогът със сигурност ще се почувства още по-пълноценен, когато най-накрая достигне желания резултат.

Кой е най-добрият партньор за Козирог?

В романтичен план, Козирозите търсят котва: тези лоялни любовници са дяволски заети, така че ценят лоялността, последователността и непоколебимата отдаденост.

Земните знаци – Телец и Дева – са привлечени от амбицията, решителността и трудолюбивия дух на Козирозите, така че Козирогът често ще укрепва дълбоки връзки с тези съмишленици на зодиака.

Водните знаци – Рак, Скорпион и Риби – също са отлични за Козирога: водните знаци са чувствителни, състрадателни и психологически дълбоки, така че те всъщност могат да помогнат на Козирога да се свърже с неговите интуитивни качества.

Не забравяйте, че Козирогът е представен от морската коза, така че този знак интуитивно знае как да се ориентира в по-емоционален терен.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Мъдростта и балансът са по-важни за КОЗИРОГА от всички богатства на света