.

Рожденото му име е Йоргос Кириакос Панайоту. Роден е на 25 юни 1963 г. 

Той, целият е изтъкан от музика!

В кариера, продължила 35 години, Джордж Майкъл даде на света изключително музикално наследство, започнало с дуета Wham! и продължило със солова кариера, което го превърна в глобална суперзвезда.

Продал е 115 милиона записа по целия свят, като само в соловата си кариера е продал около 85 милиона записа.

Има общи записи с легенди като Арета Франклин, Рей Чарлс, Лучано Павароти и Елтън Джон.

Точно на Коледа, 25 декември 2016 година, Джордж Майкъл почина в дома си на 53-годишна възраст.

Музиката е един от най-големите подаръци, които Господ е дал на човека.

Никога не ми е било неприятно да бъда смятан за поп звезда. Хората винаги са мислели, че искам да бъда виждан като сериозен музикант, но не е така, искам просто всички да знаят, че съм съвсем сериозен към поп музиката.

Няма такова нещо като „звезда по нежелание“. Звездите почти винаги са хора, които искат да компенсират собствените слабости, като бъдат обичани от публиката и аз не съм изключение.

За мен е важно да бъда свободен да изразя себе си.

Имам публиката, която заслужавам. Или поне имам публика, която представя типа хора, които харесвам.

Не можете да си представите какво е усещането да пееш пред хора, които са били лоялни към теб цели 25 години, а не са те виждали от 15.

Мaриxуанатa е страхотен нapкотиk – но очевидно не е много здравословна. Не можеш да си позволиш да пушиш, ако няма какво друго да правиш. Може да бъде ужасен, ужасен наркотик. Трябва да си на правилното място, за да го употребяваш. Трябва да си постигнал по-голямата част от целите си, защото те отпуска до такава степен, че може да изгубиш всякакви амбиции за бъдещето.

Никога няма да имаш мир със себе си, ако не слушаш сърцето си.

Не живейте с мнението на другите. Не се крийте от всеки и всичко. Аз живея свободно, живея своя собствен живот, повярвайте ми, аз взимам своето и нямам време за онези, които ме ненавиждат.

Може би си струва да бъдеш по-силен от своето минало. Бъдещето все още може да ти даде шанс…

Днес търпението е най-важното нещо на планетата. Търпението е това, което ще ни спаси.

Ако сега ме удари автобус, аз бих умрял като щастлив човек – с такова количество качествена музика, което оставих на света.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм: