Актьорът Колин Фарел, роден на 31 май 1976 г. в Дъблин, е определен от списание People през 2003 г. за един от най-сексапилните хора на планетата. През същата година и списание Company го поставя на шесто място сред най-атрактивните мъже. Излъчването му е само още един нюанс към големия му талант.

Досега Колин Фарел е участвал в 30 пълнометражни филма, като е един от малкото актьори, които могат да се похвалят, че са работили с 6 носители на „Оскар”.

Елизабет Тейлър беше последната романтична връзка, която съм имал, но тя никога не е била консумирана, а чувствата бяха само в моята глава.

Още от детството си съм свикнал да бъда обграден от силни жени – възпитавали са ме майка ми и двете ми сестри.

Никол Кидман е уникална актриса! Тя е организирана, трудолюбива, загадъчна, непредсказуема. Притежава проницателен мироглед по отношение на живота, който, според мен, тя се опитва да контролира прекомерно. Да не говорим за суровото ѝ чувство за хумор. По принцип аз обичам да се шегувам и закачам, но с Никол се стараех да преустановявам навреме майтапите си, за да не ми повреди нежното ми мъжко самолюбие.

Холивуд ме привлича малко. Кълна се в Господ Бог. Разберете ме правилно, аз просто се забавлявам.

Не е нужно много, за да си лошо момче. Използвам ругатни, правя неангажиращ секс и пия няколко бири и изведнъж се оказва, че съм лошо момче. Но аз знам, че не съм. Хитлер е бил лошо момче.

Винаги съм вярвал в добрата страна на хората. Не отричам, че понякога хората извършват ужасни деяния. Но другата страна на монетата е способността за хуманни и самоотвержени действия. Ето защо не се смятам за циник, но към някои хора се отнасям със сериозен дял недоверие.

Най-значимият аспект от моя живот е да стоя далеч от камерите. Може да съм актьор и да давам интервюта, но гледам да не прекалявам с изявите си, за да не се преекспонирам и да ми се налага да ходя с маска по улицата. Защото, когато се прибера у дома, единственото нещо, което има значение за мен е, че синовете ми не са си изяли сандвича с пуешко и авокадо, и трябва да им измисля нещо друго за вечеря.

Най-голямата благодат е да бъдеш част от живота на някого и да доверяваш тайните си на друг. За съжаление, в нашия свят е все по-трудно да установиш трайна връзка и да чувстваш вътрешна хармония.

Не се отнасям към живота като към сцена. Отношенията между мъжа и жената само могат да пострадат, ако започне някакъв вид игра и лицемерие.

Когато се запознаете с човек, към който започвате да изпитвате чувства, много от нас се опитват да се представят пред другия човек по определен начин, опитвайки се да направят добро впечатление. Но отношенията няма как да се задълбочат, когато през повечето време ти не си този, за който се представяш. След това е изключително трудно, когато си показвате истинското лице и демонстрирате недостатъци, от които никой човек не е застрахован. Разочарованието от илюзията ще е твърде голямо, а раздялата – неизбежна. В крайна сметка, понякога е трудно дори самите ние да признаем слабостите си.

Не винаги срещата „лице в лице“ гарантира честност, както и не винаги запознанството в интернет означава лъжа.

Аз съм за всяко едно запознанство, в случай че помага да се преодолее самотата и предоставя на даден човек дори и два щастливи часа. Но само, при условие че останете честен. Не понасям недомлъвките и лъжата.

Любовта често е свързана с много усложнения, докато сексът е по-лесен. И въпреки това, във всеки живее надеждата да открие любовта на живота си. Ако можех да водя интересни разговори след секс, щях да съм в рая.

Аз съм голям стар романтик.

Нито една система не може да ме накара да направя компромис с това, в което вярвам…

Често си меня мнението. Примерно сега ви казвам едно нещо, след това като се прибера вкъщи ще реша нещо съвсем различно. Нима това не е недостатък?

Във филмите, които се снимам нося костюми на Армани и Версаче. Но в реалния живот не се интересувам много от външния ми вид. Не ходя във фитнес зали, що се отнася до облеклото предпочитам дънки и тениски. Мога да променя навиците си единствено заради майка ми, която доста строго се отнася към моя гардероб.

Обожавам вредната храна: чийзбургери, пици, шоколад, кола. Когато се готвех за снимките на филма „Омарът“ се наложи да напълнея с 15 кг. Не мога да ви опиша удоволствието, с което поглъщах цялата тази храна. След седмица на непрестанно тъпчене ми стана лошо. За щастие, скоро получих предупредително писмо от режисьора: „Благодаря ви за старанието. Няма нужда повече да преяждате“.

Написах писмо на раздялата до Тютюневия дух. Взех един тиган, сложих вътре писмото и всичкият тютюн, с който разполагах, сложих и малко парафин и го запалих. Получи се огромен, сив облак, който се вдигна към небето. Оттогава не съм запалил и една цигара, а това беше преди две години.

Аз имам възможност да опозная живота и да бъда на „гребена на вълната“ – няколко пинта пиво, няколко крека, и ти си на небесата. Обаче, след всичко това следва меланхолия.

Ако ще се дъниш, трябва да го правиш зрелищно!

Истината е, че съм самотен понякога, но като цяло се чувствам добре.

Аз никога не бързам защото не ми е и нужно. Но нямам и дългосрочни планове“.

Това е просто безумие! Ако тук е имало някакъв план, то той е правен на Небето! Аз винаги съм се движил напред постепенно, докато изведнъж просто прескочих няколко стъпала и вече работя с Том Круз и Стивън Спилбърг! Това е безумие!