.

Не се поддавайте на съблазънта на парите и вещите до такава степен, че да пренебрегнете възможностите за дълбоки, истински отношения с хората в ежедневието ви.

В последните ви часове луксозната спортна кола няма да ви утеши, докато копнеете да хванете нечия ръка или да се облегнете на нечие рамо; спомените за успехите в бизнеса ще ви се струват безсмислени, ако няма кой да ви прошепне „обичам те“; а размерът на банковата ви сметка няма да облекчи страданието ви, ако сте съвсем сами.

Най-дребните жестове на нежна загриженост изразяват най-силна обич.

Въпреки че много популярни филми обичат да показват драматични актове на смелост като демонстрация на истинската любов – например прекосяването на замръзналата сибирска тундра, пътешествието през пустинята Сахара или спасяването на любимата от потъващ кораб, – истината е, че любовта е проста и най-добре се проявява в незначителните моменти от ежедневието.

Истинската любов се проявява най-напред, като отворим сърцето си и дадем нещо на другия.

Когато нашето първоначално действие е да отдадем любовта си с искрено намерение, ние сме способни да получим естествения прилив на любовта в замяна.

Ако преди всичко се стремим да бъдем обичани или да се чувстваме обичани, с това пропускаме възможността да насочим вниманието си към себераздаването.

„Обичам“ е динамичен глагол, който иска от нас да влагаме усилия.

Важно е да се знае, че всички връзки, които ни предлага животът, имат свое предназначение. Те са катализатор и подкрепа в духовното ни израстване.

В тези взаимоотношения ние трябва да си позволим да бъдем уязвими, за да съберем „целия урожай“, който те могат да предоставят.

Някои от нас търсят романтична връзка, надявайки се, че ще срещнат специален партньор, който ще сбъдне мечтите им.

Но романтична любов не значи истинска любов и взаимоотношенията на обич, които се оказват трансформиращи, може много да се различават от любовните връзки във въображението ни.

Трябва да започнем, като искрено обичаме онези, които присъстват в живота ни, и именно там да насочим вниманието си, вместо да преследваме някаква фантазия.

Да дадете цялото си внимание на някого, когото обичате, е изключително скъп дар, който не бива да се подценява.

Същото би трябвало да проявявате и към себе си, като внимателно наблюдавате дали тялото ви е здраво или болно, дали в мислите ви има тревожни възли от миналото и към какви действия ви напътства чрез интуицията вашата душа.

автор: д-р Карън Уайът