.

Какво е най-лошото нещо, което може да ни се случи в емоционално-психологичеки аспект?

Реално най-лошото е да не бъдем себе си, да действаме по начин, който не е типичен за нас и не ни кара да бъдем щастливи. Такова поведение само ни напряга и ни изкарва извън баланс.

Разбира се, като човешки същества, които могат да се адаптират към всякаква среда, то и такова поведение може да се превърне в нещо, характерно за нас, лошото е, че то няма как да води до нещо положително в живота ни.

Какво означава да не бъдеш себе си в астрологичен план?

Това означава да реагираш и действаш като противоположния ти знак, тоест по начин, който наподобява на вашия, но в една изкривена призма.

Нека припомня кои са двойките астрологични знаци: Овен – Везни, Телец – Скорпион, Близнаци – Стрелец, Рак – Козирог, Лъв – Водолей, Дева – Риби.

По принцип е много трудно да се живее с човек, който работи усилено по изграждането на антиобраза си, защото всеки успех при такъв човек реално е едно голямо падение.

Как се тълкува това негативно поведение при всеки един от знаците?

ОВЕН

Най-лошото, което може да се случи на един Овен, е да бъде отгледан от Овен.

Тогава се получава един конфликт на его, който винаги е в ущърб на детето и детето често пораства по непълноценен начин.

Един Овен не е себе си, когато е компромисен, страхуващ се от това, да действа, да защитава позициите си, да бъде притеснителен.

Най-тежки са отношенията майка-син от зодията Овен. Тогава егото на сина може да е много подчинено на това на майката и да не може да се развие добре.

ТЕЛЕЦ

Този знак не е себе си, когато е конфликтен, скандалджия, когато за него няма никакво значение какво се случва в живота му и не го интересува това, как изглежда, как се държи.

Това са хора, които харчат без мярка, обличат се както им падне и имат подчертано деструктивно поведение, в което няма грам стабилност.

БЛИЗНАЦИ

Близнаците не са себе си, когато не са конкретни, когато нямат никаква представа какво се случва около тях, но са планирали отпуска си след пет години, и то на място, за което едва са чували.

Нетипично е да са прекалено замечтани, чак до нереалност. Такова поведение ги прави просто празнодумни, депресирани и постоянно лъжещи, за да се самозаблудят, че животът им е наред.

РАК

Тук може би е най-интересно. Един нетипичен Рак е този, за когото кариерата е всичко – човек работохолик.

Такъв човек, който няма време за дома и семейството, а постоянно иска да се реализира в сферата на кариерата и да има крайно авторитетен социален образ.

Излишно е да се подчертава, че това е невероятна мъка за този човек. Разбира се, тази цел може да се постигне, но каква е целта да не бъдеш себе си?

ЛЪВ

Жалкият Лъв е този Лъв, който няма авторитет, които иска да се хареса на всички, като ги черпи само и само за да получи някакъв комплимент и за малко да се почувства добре приет.

Това е Лъвът, който иска всички да са му приятели и да го обожават, без значение за какъв тип хора става въпрос.

ДЕВА

Трудно й е на Девата да бъде много емоционална и да забрави вечните си критики, забележки и маниакална гордост, че знае всички факти на Земята.

Прекалено чувствителните Деви, тези, които са потънали в своите илюзии и мечти за една неосъществима романтика – това са не-Девите.

ВЕЗНИ

При тях може би проявлението е най-лошо.

Везната, която обича хармония и компромиси, не е себе си, когато е агресивна, авторитарна, крайно самостоятелна.

Това са Везните, на които им се налага да се справят абсолютно сами в живота си, тези Везни, които не са склонни на компромиси, не излъчват любов и като резултат от това са много студени и пресметливи хора.

СКОРПИОН

Накратко това са стиснатите Скорпиони – както на емоции, така и в материален план.

Това са пресметливите и дребнави в материален план представители на зодията.

Друга тяхна негативна характеристика е страхът от риск и промяна.

СТРЕЛЕЦ

Нетипичното за Стрелеца е да е ограничен, било като действие, или начин на мислене.

Това са тези Стрелци, чиито интереси се простират до другиден, и нямат планове за по-нататък.

Това са Стрелците, които не обичат да пътуват и обожават да седят безцелно у дома си пред компютъра.

КОЗИРОГ

Интересен момент при Козирога това е, когато той е напълно отдаден на семейството си, до такава степен, че не го интересува как изглежда, какво работи и какви социални контакти има.

Това са прекалено чувствителни хора, които реално могат само да се оплакват, без да могат да поемат отговорност за собствените си действия.

ВОДОЛЕЙ

Нетипичният Водолей е ужасен човек – студен, целеустремен, крайно егоистичен и авторитарен, винаги прав и невероятно жесток.

Това е човек, който няма нужда от много социални контакти, просто иска да преследва маниакално целите си за власт и подчинение.

РИБИ

Нетипичните Риби също са много неприятни. Това са хора, които са много логични и много дребнави.

Държат се по един циничен и пренебрежителен начин с околните, постоянно правят забележка и искат да доминират по един суров начин, като поведението им към другите е подчертано пренебрежително и подигравателно.

С две или малко повече думи, това е най-лошото, което може да се случи с всеки един от нас – да развием деструктивни качества, които все пак носим в себе си.

Само от нас и нашето желание за положително развитие в живота зависи да не позволяваме това да се случва и да потърсим помощ, когато сме загубили верния път.

автор: Хули Леонис, „Пътят на душата през зодиака“