.

Тези двамата артисти, достатъчно интересни сами по себе си, поемат по общ жизнен път и започват да пишат любовната си история преди 60 години, през далечната 1964 г. История, вълнуваща до ден днешен.

Любимото италианско дуо се запознава на снимачната площадка, но любовта съвсем не пламва от пръв поглед. По това време Клаудия Мори е истинска звезда с безброй обожатели.

На не по-малко внимание се радва и Адриано Челентано – причудливата му визия в комбинация с невероятния му глас действа като опиат за жените. Където и да се появи, размеква коленете и пленява сърцата за нежния пол без изключение… докато не среща бъдещата си съпруга.

Видимо незаинтересована от присъствието му или от какъвто и да било контакт с него, Клаудия ранява жестоко мъжкото му его, но това само амбицира Адриано.

Също като в романтична комедия, като доказателство за силната си любов, италианецът използва сцената и прави емоционално признание на любимата пред многобройната публика след неин концерт.

Двамата сключват брак една година след запознанството си, типично в техен стил – в три часа през нощта, за да може интимната им церемония да не бъде прекъсната от любопитните папараци.

След церемонията, Клаудия за известно време се оттегля от сцената, за да се съсредоточи върху грижите за семейството. Фамилия Челентано се разраства с появата на три деца – Росита, Джакомо и Розалинда.

По-късно тя се нагърбва с ролята на негов мениджър и импресарио, и заема ръководния пост в семейната звукозаписна компания „Клан Челентано“, която двамата основават, за да престанат да хабят нерви и време в пререкания с продуценти и издатели.

Челентано и до днес си остава най-продаваният италиански музикант!

И тъй като това е типична италианска любовна история и тук не липсва драмата – оказва се, че на Адриано му е трудно да удържи на настоятелните обожателки, което довежда до няколко изневери от негова страна.

Най-голям проблем създава аферата му с Орнела Мути, която успява да раздели семейството за кратко. Орнела Мути дори се развежда с тогавашния си съпруг, очаквайко от Адриано да стори същото. Но това не се случва.

Челентано подготвя всички необходими за развода му с Клаудия документи, но в последния момент ревизира решението си и решава да остане при нея.

Клаудия търпеливо чака завръщането му, повтаряйки едно и също във всяко интервю:

„Това е само една случайна изневяра – при всички случаи не дава основателен повод за развод. Тя може и трябва да бъде простена. За мъжете тези забежки са нещо естествено – също както автомобилният механик не може да остане равнодушен, когато види нова кола“.

В крайна сметка търпението ѝ е възнаградено. Адриано се връща при нея и публично се извинява на жена си и децата им за постъпката си.

Днес семейство Челентано живее в уютна вила, намираща се на около 100 километра от Милано. До входа се издига статуя на Клаудия Мори, поставена насред красив фонтан.

Звездната двойка страни от светската суматоха и прекомерното внимание, водейки почти отшелнически живот.

Клаудия все така е влюбена в своя съпруг по същата причина, която е изрекла преди много, много години:

„Никога не съм срещала по-интересен човек от Челентано.“

Между тези две фотографии са изминали около 50 години – половин век, през който любовта между този мъж и тази жена не само не е намаляла, а напротив…

Известността и славата на Челентано и Мори са съизмерими с тези на най-успелите им колеги в Холивуд, но едно нещо ги отличава от повечето звездни двойки – тяхната италианска приказка продължава вече 60 години.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Аз съм феминистка, която обича мъжете – ОРНЕЛА МУТИ