.

Човешкото развитие е много просто и преминава през три етапа: преживян опит, наученото от урока и развитието, благодарение на този урок.

Веднага, след като разберем това, е добре да спрем да обвиняваме другите и да поемем пълна отговорност за живота си, да променим отношението към себе си, и по този начин да започнем да излъчваме вибрации в заобикалящия ни свят по различен начин, за да привлечем и положителни такива.

Провалът трябва да се разглежда като поучителен опит, който ни прави по-мъдри и ни дава възможност да коригираме курса си, преди да продължим напред.

Гледайте на провала като на резултат, от който би могло да се зароди нещо по-добро. От всеки кисел лимон може да се направи лимонада.

Едно от правилата на успеха казва, че няма значение откъде си дошъл, важно е само накъде отиваш.

Помислете за това колко често хората се оплакват за неща, които само самите те могат да променят.

Никой не се оплаква от закона за гравитацията, дори да е стъпил върху лед.

Другият парадокс е, че никога не се оплакваме на този, който може да ни реши проблема – от шефа си се оплакваме на жена си, от жена си – на приятелите си.

Задайте си въпроса: „Защо винаги отдавам така ценната си енергия на това, от което нямам нужда?“

През ума ви ежедневно преминават около 60 000 мисли. Помислете колко от тях се фокусират върху това, което ви е абсолютно ненужно?

За да се отървете от този начин на мислене, си задайте въпроса: „Какво искам?“ и реконструирайте намерението си за решаване на проблема, като по този начин ще го премахнете от ума си.