През 90-те Джони Деп си татуира на дясното рамо клетвата Winona Forever („Уинона завинаги“) в знак на вечна любов към тогавашното си гадже Уинона Райдър, а четири години по-късно, когато двамата се разделят, той изтрива последната сричка от името на актрисата и преобразява надписа в Wino Forever („Пиянде завинаги“).

За всички нас обаче – 35-45-годишните, т.нар. поколение X – Уинона Райдър си остава нашата култова, незабравима, безсмъртна любима.

Когато най-накрая приемеш, че да не намираш отговорите и да не си идеален е ок, тогава разбираш, че да бъдеш объркан е част от това да си човешко същество.

Колкото повече остаряваш, толкова повече имаш възможност да си самият себе си и да не се тревожиш какво си мислят другите за теб.

Понякога човек минава през състояния, в които си мисли, че е прекалено чувствителен за този свят. Или поне аз преминавам през такива. 

Парите нямат голямо значение на личностно ниво. Разбира се, на мен ми е лесно, аз не трябва да се тревожа дали ще мога да си осигуря ежедневни неща, както се налага на повечето хора. Но парите не могат да премахнат чувството, че си объркан и съсипан.

Когато си дете на родители, които са запазили любовта си повече от 45 години, стандартите ти са доста високи.

Предпочитам никога да не се женя, защото разводът не е нещо, което бих искала да ми се случи.

Разделите са трудни за всички, но е още по-трудно, когато това бива документирано и виждаш снимките на човека навсякъде. Повечето хора не се сблъскват с този проблем.

Най-лошото на това да си известен е, че хората си мислят, че е съвсем в реда на нещата да идват и да те докосват, сякаш си обществена собственост.

Трябва да се научиш кога да се вслушваш в шума около себе си и кога да го изключиш и да следваш сърцето си.

Аз не съм от хората, които сядат и се отдават на съжаления, защото всяка загуба носи след себе си нещо ново.

Един от най-големите ми страхове е да не съм обсебен от себе си човек.

Ще ми се да не знаех това, но хората имат една представа за мен – че съм свърхчувствителна и чуплива. Аз съм свърхчувствителна и не мисля, че това е лошо нещо. За да правя това, което правя, нужно е да съм открита.

Писнало ми е от хората, които се опитват да накарат жените да се срамуват от това, че са чувствителни или уязвими. Това е толкова странно за мен… 

Първите сценарии за филми, които ми връчваха бяха за ролите на „грозното момиче“.

Обичам книгите и книжарниците, а любимият ми звук е докосването на иглата на грамофона до плочата.

Животът е кратък, така че ако ще прекарвате месеци от него, за да правите каквото и да било, би трябвало да е наистина специално. 

Не си падам по възрастни мъже. Ако ме питате, Ричард Гиър не е най-сексапилният мъж, според мен.

И помнете, че аз съм хлапето, което тормозеха в училище, като го заключваха в тоалетната. Никога не съм се чувствала като голяма звезда, когато и да било в живота ми.