.

Ракът е първият воден знак в зодиака, свързан с нашите лични емоции, желания на физически, земен план.

Понеже самият материален свят е свят на постоянни промени, на приливи и отливи, на циклична смяна на ден и нощ, на богатство и бедност, на радост и скръб, то от всички други знаци Ракът е най-подвластен на настроенията си и на честите противоречия, идващи от противоположните вибрации в този план на битието.

Управител на Рака е Луната и наистина колко е важно кога започваме начинанията си – дали когато расте или намалява. Най-пряк опит от резултатите имат земеделците.

Енергията на Рака е свързана със създаване на добри условия за отхранване на желанията ни.

Семенцата, посети в почвата на първо време имат нужда от вода, влага. Ако не вложиш емоции и желание за реализиране на целите си (а в истински твоите цели няма как да не вложиш), няма да се роди нещо реално.

Мисълта сама няма как да се роди и да произведе нещо без чувството.

Електричеството без магнетизма не действа както трябва.

А за да има чувство, трябва да участва сърцето ни, Душата, силите на Подсъзнанието ни, там, където има достъп нашата лунна инстинктивна природа.

Казват, че няма нужда да оправяме света, достатъчно е да оправим, да познаем, да осветлим себе си.

Ако коренът е здрав и дълбоко влезнал в почвата, то и дървото ще се развива добре и плодовете ще са хубави.

Семе, попаднало на почва, която го отхранва, се ражда за нов живот.

Деца, заченати и израсли в хармонични семейства, особено на вътрешен план такива, израстват с устойчив характер и се приобщават лесно към обществото.

Мисъл, кореспондираща на личното желание на човека, придобива сила и от нея се ражда нещо ново и уникално.

Ракът е първото същество под влиянието на Луната, у което се е зародило майчинското чувство.

Той не изхвърля яйцата си, а ги държи под опашката си, докато се излюпят и излязат навън от яйчните обвивки.

Душата на човека е неговата майка, която човек трябва да слуша и чрез връзката си с нея да се храни, да расте и да се развива.

Ракът хем живее във водата, хем стъпва по земята. Хората, представители на знака са едновременно мечтатели и материалисти.

Най-голямото предизвикателство за тях е да се освободят от страховете и илюзиите, които им носи не толкова ясната светлина на Луната.

Макар на физически план родени по времето на най-дългите и слънчеви дни на годината – MC, в духовния свят техният знак – 4-ти e най-долу в картата – индикира най-скритата, интимна, субективна наша природа.

И наистина, когато във външния свят всичко ни върви, щастливи сме, богати, почти не се обръщаме навътре.

А в моментите на трудности, на страдания човек се обръща навътре, за да намери в душевния си свят надеждата за живота.

Раците притежават едни от най-красивите вътрешни светове, стига да не са се поддали прекалено на отрицателното.

Те имат толкова силна интуиция за дълбинните процеси в света, свързани с недрата на животворните сили, че дори могат да предсказват без проблем световните събития.

Сензитивни до крайност, веднага усещат и чувствата на другите.

Оттук вече е важно да разчитат и превеждат на съзнанието си точно и вярно, което зависи от степента на развитието им.

Раздаващи се, грижовни, създаващи уют и закрила от грубия свят, Раците могат да са чудесни приятели, разсмиващи всички със странния си хумор.

За неприятелите са твърди, груби, заядливи.

За съжаление нараненият, обиден и разстроен представител на Рака, с недостатъчно стабилно високо ниво на съзнание, е способен на удари под кръста и жесток сарказъм.

Все пак децата и техните усмивки винаги ги ободряват.

Семейството е важен фактор за него, независимо дали създава лично свое такова, или се причислява към общото голямо семейство, което по един или друг начин, съставяме всички ние като деца на Бога.

Ракът често живее в миналото, а и паметта му, особена емоционалната (паметта на водата!), е най-силната от всички други.

Понеже идваме от водата, от утробата, подсъзнанието, минаваме през самосъзнанието с цел свързване със свръхсъзнанието, на Раците често им е трудно на приемат новостите и да дадат свободата те да се случват.

Въпреки това те много по-лесно на моменти правят връзката със свръхаза си, защото все пак MC и IC са на един общ перпендикуляр.

Затова и сънищата им може да са пророчески и мислите им близо до най-истинските процеси в природата.

Раците умеят да водят нещата, хората по един много специфичен, деликатен и стратегически издържан начин.

Ако Раците успеят да надскочат силно ранимото си его и изчистят до съвършенство сърцето си чрез Любовта, побеждаваща страховете и тъмнината, тогава те ще наситят света с интензивността на чувствата си, с прекрасния си смях и вярата, че светлината я има дори в нощта.

„Жена, кога ражда на скръб е, защото е дошъл часът ѝ, а кога роди детенцето, не помни вече тъгата си, поради радостта, че се е родил човек на света.“ – Йоан 16:21

автор: Боряна Делчева, източник: Слънцето в 12-те зодиакални знака

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Ракът живее в свят, в който любовта и болката са неразривно свързани