Авторката на „Преди изгрев слънце” Янислава Вълкова подготви нова интригуваща творба за родната публика. „Светилището” е шеметен трилър, който ще зарадва всички почитатели на историите за живота на смели мъже и силни жени, както и любителите на приключения и древни тайни. Още от началото на юли ще можете да се потопите в загадъчния и опасен свят на героите.

Сюжетът се завърта около търсенето на безценно съкровище, както и откриването на извършителя на едно убийство. Книгата е написана в класическия криминален жанр. Тук ще откриете престъпни намерения, екшън и знаците на съдбата.

Романът „Светилището” е интересно четиво, което ще ви накара да се замислите за изкушенията в живота, късмета, изкуплението, за влиянието на златото и парите върху нас.

Книгата ще ви поднесе една измислена, но напълно възможна история. Точно това ще ви провокира да мечтаете и размишлявате. Действието се развива в наши дни, на познати места. Двама от героите присъстват и в първия роман на Янислава Вълкова, а тук наблюдаваме тяхното развитие и израстване.

Корицата е дело на младия художник Никола Вълков, който все още е ученик.

На 27.07.2018г. предстои представяне на романа пред публика. Повече информация ще намерите във фейсбук страницата на авторката.

Да знаеш, че на приказки някои хора са много големи, а ако поискаш услуга се преобразяват и не можеш да ги познаеш. Така че имай едно на ум.

Хм, че то българите масово се изнасят и бягат в чужбина, та златото ли да остане. Спасява се поединично, монета след монета хващат пътя навън.

Понякога за миг животът се обръща и всичките ти планове стават на пух и прах. Вежливите усмивки и приятелските думи се оказва, че се били просто театър. Хората на които си разчитал и вярвал се измъкват с лекота и показват истинската си същност. Хлъзгави, любезни с всички, подкрепа никому. Лицемерие, двуличие и алчност!

Той не се спря на време, виждах го, но какво трябваше да направя, вече беше обладан от мракобесниците. Алчност ли го прихвана, глупост ли, божието наказание ли го настигна, не зная. Хич не му трябваше с тези неща да се занимава. Нито е първият, нито е последният, който ей така залудо ще си загуби живота.

-Беше застраховано за близо 50 милиона евро.
-Току що станаха ясни петдесет милиона причини за убийство.

Има ли живот, въпрос на време е да дойде и смъртта. И после сякаш нищо не е било, слънцето грее, реките текат, тревата ще покрие гроба и това е. Дори най-великите, богати, силни хора потъваха в пръстта, а отгоре им идваше пролет. Златото и властта приличаха на мощен опиат, заслепяващ до смърт. А какво оставаше след човека тогава? Ако човекът е бил лош, нищо не остава, само разрушения. Ако е бил добър, хората споменават дълго делото и думите му, а децата му го правят безсмъртен, защото кръвта вода не става.

 – Нали е госпожица, значи е свободна.
– Едва ли.
– Съмняваш се в себе си и затова не си готов да направиш нужната крачка. Ще проверя, какъв ѝ е статусът и после да не си измисляш други оправдания.

редактор: Виктор Иванов

Вижте още: „Преди изгрев слънце” е роман-находка, съчетание на съвременен реализъм, страсти и зрелищен екшън