.

Един от чичовците ми замина за Канада и не можа да вземе китарата си с него. Когато я намерих в килера, намерих приятел за цял живот.

Така започва приключението на Стинг в света на музиката, а ние сме благодарни на неговия чичо. С десет награди „Грами“, две „Брит“, „Златен глобус“, „Еми“, четири номинации за „Оскар“ и т.н. престижни отличия, още шест „Грами“ с групата си Police, той е безусловно култова фигура в съвременната музика.

Как успява да съчетае джаз, рок, поп, блус и фолк само той си знае. Творчеството му е одухотворено, а изпълненията – прецизни и изтънчени до съвършенство. Музиката на Стинг е питателна храна за ума и сърцето на хората с изискан слух и душевност.

По образование големият изпълнител е учител по английски, но дълги години работи като учител по спорт, като дисциплината, която си изгражда много му помага и в музиката, която прави. 

Занимава се активно с аеробика, йога, бягане, участва в състезания, както и в благотворителни спортни лекоатлетически дисциплини. Едно от най-популярните изказвания на Стинг, който е баща на шест деца, е по повод мъжествеността или какво, според него, означава да си мъж:

Във всички общества, включително така наречените примитивни общества, е имало ритуализирано преминаване от етапа на момчешка психика към мъжка психика, чрез някакви изпитания, тестващи способността за оцеляване на едно момче и подготвящи го за живота на мъж – преминаване през гора, изкачване на планина или нещо подобно.

В модерните общества нямаме подобни ритуали – не е ясно как ще стане това, и със сигурност днес няма как да стане за една нощ.

За мен да станеш мъж, колкото и парадоксално да звучи, има връзка с това как се отнасяш към жените, към природата на женското. Мисля, че ставаш наистина мъж, когато се научиш да се отнасяш към жените добре. Когато интегрираш в твоята психика елементи от майчиното ти „психе“ – състрадание, грижа, интуиция, креативност. Тогава ставаш мъж. Да си мъж няма нищо общо с купуването на оръжие, правенето на големи мускули, присъединяването в армията, носенето на униформа. Да се отнасяш добре към жените или едно общество да се отнася добре към жените е признак за порасналост на мъжа и на обществото. Общества, които не се отнасят добре към жените, не могат да просперират. За мен, да станеш мъж е да се отнасяш към жените, както би трябвало да се отнасяш – като с равни.

Стинг е и ценен производител на вино. Музикантът и съпругата му притежават голямо имение от 16 век с лозя в Тоскана.

Преди три години Стинг пусна на пазара серия вина, кръстена на най-големите му хитове. Сред брандовете фигурират марките „When We Dance“, „Sister Moon“ и „Message in the Bottle“, които могат да се закупят срещу 12 долара. 

Явно всичко, с което се захване му се отдава, и освен да му се възхищаваме, друго не ни остава.

Най-добре се справям с работата си, когато чувствам болка и вълнение.

Не се нуждая от създаване на травми в живота си, за да съм креативен. Имам достатъчно голям резервоар от тъга и емоционални травми, които да ме поддържат.

Приемането на смъртта ти дава голям капитал в живота, за да живееш щастливо, както трябва. Да живееш за момента.

Меланхолията не е лошо нещо.

Когато светът е тръгнал да се руши, ти правиш най-доброто за момента.

Ирационалните от нас се тревожат за края на света. Да не би датата да има значение?!

Страхувам се от полудяването – най-големият ми страх.

Съществувам в състояние на почти пълна истерия.

Не мога да променя живота си, за да се съобразявам с хората, които завиждат. И не виждам причина защо трябва да го правя.

Успехът винаги изисква степен на безмилостност. Ако трябваше да избирам между приятелството или успеха, вероятно бих избрал успеха.

Много исках да работя с Дейвид Линч. Бях голям фен на „Човекът слон“ и „Гумена глава“.

Логичното е често по-безопасно. Тенденцията при мен е да избирам по-опасното.

Искам да остарея елегантно. Да имам хубава стойка, да съм здрав и да бъда пример за децата си.

Трябва да си Човек, за да преодолееш невежеството и да се усмихнеш.