.

Стрелецът. Този честен, прям, стряскащо искрен приятел, който винаги казва нещата както са, без значение колко не си готов да ги чуеш. Някои го наричат брутално откровен, други просто не могат да го търпят. В крайна сметка, обаче, трябва да приемем едно важно нещо – Стрелецът не смята, че проблемът е негов. Ако се обиждаш от истината, която той толкова великодушно ти поднася, проблемът е по-скоро в теб. Честно.

Сега, нека бъдем ясни. В свят, където хората са склонни да омекотяват всяка истина като възглавница в хотел с 5 звезди, Стрелецът се появява като шевен гоблен от сурова реалност. „Казвам само това, което мисля“, би казал той с рамене, толкова спокойни, че на тях можеш да строиш къща. Силно вероятно е в този момент да се намираш на ръба на емоционална криза, но хей, нека не забравяме, че Стрелецът не е виновен, че е изпратен на тази земя с божествения дар да ти показва грозната истина. „Иначе как ще пораснеш?“, вероятно ще допълни той с усмивка, която не знаеш дали е насмешлива или успокоителна.

Нека вземем един типичен сценарий: Приятел пита Стрелеца за мнение относно новата си прическа. Той не само ще каже, че косата ти прилича на лоша пародия на 80-те, но вероятно ще добави и нещо като: „Това ли беше най-доброто, което можеш да направиш?“ Всичко това с лекота, почти небрежност, която те кара да се замислиш защо изобщо си искал мнение. Отговорът? Защото искаш истината, нали? Или може би просто искаш някой да те утеши, но Стрелецът не е подписвал договор за участие в драма.

Има една великолепна ирония в това как Стрелецът вижда света. Откровеността му е като неумолим източен вятър – изчиства всичко фалшиво и излишно. Не става въпрос за това, че не може да спести мнението си; той просто не вижда смисъл в това. За него това е като да опитваш да задържиш вятъра в бутилка – невъзможно и съвсем ненужно. Стрелецът вярва, че хората трябва да бъдат достатъчно силни, за да понесат критиката. И ако не можеш? Е, това не е негов проблем.

Може би ще си помислиш, че Стрелецът просто обича да наранява хората. Но грешиш. Той би бил ужасен от тази мисъл! Стрелецът не смята, че говори „брутално“. Той просто говори истински. Да, вероятно след такъв разговор ще се почувстваш като след емоционална експлозия. Но, хей, поне знаеш, че вече си на чисто – няма повече маски, няма преструвки. А това, приятелю, е неплатима услуга.

Най-интересното е, че Стрелецът не разбира защо толкова хора се обиждат. Той не го прави със злоба. За него истината е като чиста вода – освежаваща и необходима. Ако ти не я харесваш, тогава ти явно имаш проблем със себе си. И тук се крие най-голямата ирония: Стрелецът никога не би се обидил от истината. Ако му кажеш, че ризата му не му отива, той няма да драматизира. Вероятно ще ти благодари и ще каже нещо от рода на: „Хм, може би си прав!“ И готово. Никакви сълзи, никаква драма.

Така че, следващия път, когато получиш болезнено искрено мнение от някой Стрелец, не забравяй: Това не е лично. Той просто изразява своята божествена мисия да донесе светлина и откровение в живота ти. И ако това те наранява – е, това определено не е неговият проблем.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: СТРЕЛЕЦЪТ е знакът на истината, която освобождава