.

Внимавайте как разговаряте със себе си! Това е разговор с Вселената.

Има житейски моменти, в които всички преминаваме през ужасни ситуации. Дали ще е токсична връзка, непочтено предложение на работното място или семейни проблеми, на всеки се случва да се сблъска с мрачната страна на живота.

Но тези моменти също ни помагат да преминем през важна метаморфоза.

Вероятно най-важното условие по пътя към значимата трансформация е самоуважението. Тези болезнени моменти изискват смелост и откритост.

Нужна е смелост да кажем НЕ на всяко отровно взаимоотношение, което се опитва да се промъкне в живота ни.

Нужно е да защитаваме правата си, вярванията си, сърцата си. И всичко, което имаме.

Ето девет неща, които самоуважаващите се хора никога не толерират:

Постоянното угаждане на другите

Човек с повишено съзнание и самоуважение знае, че да се опитваш да угаждаш на всички е точно това, което ще те отведе до задънена улица.

Факт е, че без значение колко много се стараеш, никога няма да имаш достатъчно сили и способности, за да изпълниш желанията на всички.

Отърви се от тази нерационална мисъл и просто прави това, което смяташ за правилно.

Песимистична гледна точка

Вашите мисли и отношението ви към живота винаги ще дава отражение върху възможностите ви. Ако се придържате към песимистична, негативна идея за себе си, светът ще прави същото с вас.

Ако изберете светлата страна и повярвате в силата на позитивното мислене, ще срещнете безкрайно много възможности и шансове в живота. Късметът ви магически ще се появи!

Поддържане на безопасно, скучно статукво

Зоната на комфорт може да е приятно място, когато имате нужда да се скриете от света. Но е нужно да разберете, че нищо никога не расте и нищо никога не цъфти там.

В зоната на комфорт времето е спряло, като в същевременно отлита изумително бързо.

Това е нещо, което човек, който има уважение към самия себе си, никога няма да си позволи. Такъв човек обича да изследва границите си и да си отправя предизвикателства.

Да се вписва

Още едно нещо, което хората, които уважават себе си, не правят е да се опитват да се впишат винаги и във всяка ситуация. Нищо хубаво няма да се случи с вас, ако следвате тълпата.

Уважаващите се хора ценят своята индивидуалност. Само мъртвата риба се носи по водата.

В края на краищата, душата ви е единственото, което ще отнесете със себе си от този свят. Научете се да обичате себе си и да следвате интуицията си.

Да работят работа, която мразят

Има толкова много хора, заседнали в изсмукваща душата, изтощителна и скучна работа. И да, едно нещо е сигурно. Тази работа им плаща сметките. Но ги кара да мразят живота си.

Самоуважаващите се хора знаят, че единственият начин да преминеш с достойнство през живота и да достигаш целите си е като правиш нещата, които обичаш.

Да неглижират здравето си

Здравето е нещо, което дори не трябва да се коментира. С него не може да се прави компромис. Да се чувствате добре е нещо, което започва и завършва с вас.

И никой няма да ви го отнеме, ако вие самите се грижите за него.

Токсични връзки

Хората, които уважават собствената си личност и ценностна система никога няма да си позволят да попаднат в контролираща връзка.

Никога не ще толерират манипулации и игрички, защото не се страхуват да казват това, което мислят и да се защитават.

Те са единствените, които контролират живота си.

Да оправдават мързела си с липса на мотивация

Самоуважаващият се човек знае, че липсата на мотивация е нормална част от пътя, по който вървим. И тя не е извинение да бъдем мързеливи.

Когато се случи да изгубят мотивация, те не спират. Вместо това търсят източници на вдъхновение навсякъде около и вътре в себе си.

Да не избират щастието

Тъжно е колко много хора се задоволяват с по-малко от това, което заслужават, просто защото не ценят себе си достатъчно.

Човек, който е почтен, центриран и е наясно със собствената си стойност винаги ще избира това, което го прави най-щастлив, най-пълноценен. Тези хора знаят, че щастието зависи от тях самите.