.

Ако искаш да живееш по-добре… Не приемай нищо за даденост.

Наслаждавай се как тече реката, как расте тревата, как цъфтят цветята.

Наслаждавай се на уникалността на всеки миг!

Намери своето място. Намери себе си. И когато някой започне да става твърде настъпателен, когато някой те потиска, научи се да казваш: „Спри”. Научи се да казваш: „Стига”.

Спомняй си за хубавите моменти в миналото. Но после ги оставяй там. Не се опитвай да живееш в тях. Живей в настоящето. Очаквай с оптимизъм бъдещето. Защото… най-хубавото тепърва предстои.

Наслаждавай се на вкуса на храната. На хубавото вино. На освежаващата сила на водата.

Отделяй време да погледаш изгрева и залеза. Те ще ти напомнят, че за да уловиш красотата на момента, трябва да спреш, да забавиш скоростта, да отвориш очите си за света.

Говори и играй с деца. Те ще те провокират да преоткриеш детето в себе си. Ще те накарат да погледнеш на света с други очи. Да усетиш радостта на детския оптимизъм и лекотата на детската душа.

Когато останеш насаме с някого, не мисли какво да кажеш. Просто почувствай човека. И себе си. Думите ще дойдат сами – направо от душата ти.

Спри с опитите си да планираш всичко. Всяко нещо, което ти се случва има някаква цел. Довери се на смисъла и позволи на духа ти да намери пътя. Той знае накъде да те отведе.

Позволи си понякога да мързелуваш. Да не правиш нищо. Почивката не е лукс. Тя е необходимост.

Намери си убежище, едно местенце вътре в душата ти, където да можеш да се оттегляш, за да събереш себе си.

Заслужаваш го.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Бъди себе си и най-вече не показвай престорена любов – ДЕЗИДЕРАТА