.

Знаеш ли кога разбрах, че той е човекът?

Един ден, докато приготвях любимите му спагети, той ме гледаше втренчено. Не усещах настроението му… някак не успявах да го уловя.

Изведнъж чух как тихичко измънка: “Ах, колко си неподредена”.

Ступор обзе тялото ми. Надигнах глава към шкафовете над плота. Всичко изглеждаше като от брошура за кухненско обзавеждане.

Погледнах към дивана и трапезарията. Салфетките стояха на масата сгънати под прав ъгъл. Същевременно така бях подбрала цвета им, за да са в унисон с пердетата и декоративните възглавници. А дрехите се подаваха от гардероба, прилежно изгладени и придружени от ароматизатор.

Всяко нещо си беше на мястото. Недоумявах… С треперещ глас отроних само едно: “Моля?”

А той ми отвърна: “Няма как да се погледнеш през моите очи. Неподредена си. Готвиш по бански, плачеш на комедии. Слагаш рокля, за да се разходим в парка, само защото е нова, но обуваш дънки и кецове, на вечеря в лъскав ресторант.

Имаш рошава коса и рошави мисли. Не обичаш да подреждаш нито едното, нито другото. Вкъщи всичко е по азбучен ред, а в душата ти такъв няма. И това ми харесва. Обожавам те такава… хаотична и шантава.

Притежаваш свой свят, в който искам да вляза, не за да подреждам, а за да разхвърлям заедно с теб. И да се смеем. Много да се смеем, докато рушим неразрушимото. Каквато всъщност е любовта ми към теб. Ухаеш ми на лудост… ухаеш ми на страст. Ти беше причината да осъзная, че ароматът на сресаните жени не ми понася. Даже бях развил алергия. Но с теб… с теб отново мога да дишам!”

В този момент разбрах, че светът прелива от мъжки ръце, но аз искам да се будя точно в тези две!

автор: Искра Дичева

Повече от Искра Дичева можете да намерите на нейната фб страница: Красиви Бъркотии от Искра Дичева