.

Барбра Стрейзънд е сред малкото артисти, печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър).

Животът ѝ напълно отговаря на „голямата американска мечта“ – всеки е способен да достигне невъобразими висоти, ако има силата да не се разпилява лекомислено. Трудолюбива, талантлива и невероятно очарователна – като Пепеляшка, превърнала се в принцеса – това е Барбра Стрейзънд.

Тя е единственият изпълнител, който има албум №1 в шест последователни десетилетия: 1960-те, 1970-те, 1980-те, 1990-те, 2000-те и 2010-те.

Обявена е за най-продаваната певица на 20-ти век., тя е продала повече от 68 милиона записа, с 50 златни, 30 платинени и 13 мултиплатинени албума.

Държи рекорда за жена изпълнител с най-много албуми, продадени в САЩ. Само Елвис и Бийтълс имат повече продадени албуми.

Омъжвала се е два пъти – за Елиът Гулд, „бащата“ на Рос и Моника от „Приятели“ и Джеймс Бролин. И двамата участват в „Каприкорн 1″(1977). От Елиът има син, Джейсън.

Майка ми ме караше да стана секретарка, но аз още от дете исках да бъда певица. Всъщност, майка ми изобщо не беше убедена, че от мен ще излезе нещо. Затова, по-добре не слушайте какво ви казват другите. Дори ако тези хора са сред най-близките ви.

Истина е, че често пъти хората с тежко детство се превръщат в безкрайно интересни личности. Така че, в негативното винаги има нещо положително.

Една част от теб винаги си остава дете, без значение колко зрял ставаш с годините, колко неща научаваш или колко уморен от живота се чувстваш.

Дойдох в Холивуд, без да си поставя нови зъби, без да си оперирам носа и без да си променя името. Това ми прави чест.

Съвършенството трябва да съдържа в себе си малък недостатък. Понеже всичко което е идеално е безжизнено и скучно.

Не обичай никого и ще се харесваш на всички. Пращай по дяволите целия свят и ще ти се възхищават!

Живота е твърде кратък, затова започвайте с десерта.

Силните жени са просто жени със собствено мнение. И на тях винаги се е гледало с подозрение. За жалост, силните жени обикновено не „хващат” мъжа в края на филма.

В една връзка вълнуващото е не, когато единият се опитва да излезе по-силен от другия, а когато двамата се срещнат по средата и успеят да се напаснат един към друг, като в същото време всеки остане също толкова упорит, твърдоглав, страстен и луд, колкото е другият.

Вярвам в любовта и страстта, и в секса, и в романтиката. Не искам обаче всичко това да е подредено в някакво перфектно уравнение. Искам хаос. Искам безпорядък. Искам някой да губи ума си по мен. Искам да чувствам страст и жега, и пот, и лудост. Искам валентинки и купидони и всичко останало. Искам всичко!

Защо жената в продължение на 10 години променя навиците на мъжа до себе си, а после се оплаква, че това не е същият човек, за когото се е омъжила?

Ще ви кажа за какво завиждам на хората, които са влюбени – бих искала някой да ме познава. Истински да ме познава. Да знае какво ми харесва, от какво се страхувам, каква паста за зъби използвам.

Мечтата на жената е бъде мечтата на мъжа.

В живота няма нищо по-важно от любовта.

Когато искаш да постигнеш нещо наистина твое, не е нужно да гледаш какво са направили хората преди теб. Не се опитвай да копираш другите. Имаш интуиция, имаш инстинкти – вслушай се в тях. Те ще ти кажат какво е най-правилно за теб. И точно така трябва да постъпиш.

Колебанието може да те мотивира, затова не се страхувай от него. Увереността и колебанието стоят от двете страни на една и съща везна и се балансират помежду си. Помни, че се нуждаеш и от двете.

Доверявам се на инстинктите си – не се тревожа имам ли достатъчно опит, за да направя нещо, или не. Просто го правя.

Трябва да откриеш себе си. Трябва да разбереш какъв си. И да си повярваш в силата си.

Скучно е да стоиш все на същото място. Трябва да се движиш напред. Дори ако не знаеш къде точно отиваш.

Днес за джентълмен се счита онзи мъж, който преди да се целуне, изважда цигарата от устата си.

Мога да съставя цяла книга с обещанията, които мъжете са ми давали в леглото.  

Защо е прието, че мъжът може да е обсебен от работата си, а на жената й е позволено да е обсебена единствено от мъжа?  

Често ме наричат перфекционист, трудна и обсебена. Мисля обаче, ако искаш да си добър в това, което правиш, трябва да си обсебен от него и да те е грижа за всеки детайл. Иначе не се получава. 

Изкуството не цели само да забавлява. То трябва да провокира към размисъл, да притеснява, да нарушава граници и табута, да изважда от зоната на комфорт… Но най-вече трябва непрестанно да търси истината.  

Мога да приема всякаква истина. Единственото, което не мога да приема, е лъжата.  

Имам един син. Нищо от това, което съм изживяла и постигнала, не може да се сравни с усещането в теб да расте живот.  

Понякога негодуваш най-яростно срещу хората, които най-много обичаш и от които най-силно се нуждаеш. Мисля, че всяка майка знае за какво говоря. И това пак е любов – впечатляваща, прекрасна, истинска във всичките й форми…