.

През целия си живот до днес, Жан-Пол Белмондо е считан за най-големия завоевател на женски сърца, въпреки че сам си сложи прозвището „грозен красавец“.

Като младеж Белмондо се увлича повече от бокс и футбол, отколкото от което и да е изкуство. Бил и доста буен по характер – три пъти го изключват от училище за сбиване със съученици.

След развода на родителите си, започва да мечтае да стане известен актьор, с когото те да се гордеят… След години ще признае, че е искал да ги „накаже“ за раздялата им…

Следва шеметна кариера. Белмондо е играл в над 100 филма и има над 40 роли в театъра. До 52-годишната си възраст не позволява в сложните и рискови епизоди да го замества каскадьор.

В резултат на упорството си, при едно падане от скала получава тежка травма в гърба. Чак на 60 решава да се откаже от бойните сцени с думите: „Не искам да приличам на летящ дядо!“

Преподавателите му в академията, където първоначално е приет, винаги му напомняли, че няма как да играе любовник, понеже момичетата щели да изпаднат „в ужас“. Очевидно са бъркали, защото Белмондо става един от най-харесваните мъже в света!

Ако една жена се предаде твърде лесно, после организира съпротива с диверсионни методи.

Жените след тридесетте се намират в най-добрата си форма, но мъжете след тридесетте са твърде стари, за да го разберат.

Изкушението е парфюм, който вдишваш, докато не поискаш да имаш целия флакон.

Жената е единственият подарък, който се опакова сам.

Най-съкровените желания на една жена мъжът трябва да може да чете със затворени очи.

За мен причините на сърцето са по-важни от аргументите на разума.

Трябва да вървиш по своят път. Не мисли за никого. Прави това, което искаш. Всеки играе посвоему.

с Делон в Half a Chance