.

На 11 февруари 2012 г. безжизненото тяло на 48-годишната Уитни Хюстън бе намерено във вана в хотелска стая в Бевърли Хилс.

Според токсикологичните резултати от аутопсията причината е сърдечен удар, причинен от злоупотреба с кокаин, който е бил намерен в кръвта на легендарната певица.

В кръвта й са били открити и следи от консумация на антидепресанти и марихуана, но количеството им показва, че не са причинили смъртта на изпълнителката.

Скоро след това почина и дъщерята на Уитни – 22-годишната Боби Кристина, която също бе намерена в безсъзнание във ваната в собствения си дом. Шест месеца по-късно момичето почина в хоспис.

Уитни Хюстън е родена през 1963 в Ню Джърси. Тя покорява музикалния свят със забележителната сила на гласа си и поредицата си от хитове. Но песента, която и носи най-голяма слава безспорно е „I Will Always Love You“.

Приживе певицата има продадени повече от 170 милиона записа, над 200 златни, платинени и сребърни плочи, и цели шест награди Грами. Това безапелационно я прави най-награждаваната певица в историята на звукозаписната индустрия.

От мен винаги са очаквали повече, отколкото аз от самата себе си. Когато дойде славата, аз се огледах около себе си и се удивих: „Те за какво говорят?“

Харесва ми да съм жена, та дори и в мъжки свят. Освен всичко друго мъжете не могат да носят рокли, докато жените носят панталони.

Не умея да пея, „като черна“ и не знам, какво е това „бяла музика“. Музиката няма цвят.

Най-после осъзнах, че не е престъпление да нямаш приятели. Да си сам означава да имаш по-малко проблеми.

Вярвам, че децата са бъдещето. Научете ги добре и ги оставете да си следват пътя. Покажете им цялата красота, която носят в себе си.

Господ ми е дал глас, с който да пея, а когато го имате, какво значение имат разните трикове?

Баща ми е гръбнака на нашето семейство. Винаги, когато съм имала проблем, той е бил до мен.

Още от самото начало камерата и аз сме големи приятели. Тя ме обича и аз я обичам.

Можеш да излъжеш хората. Можеш да заблуждаваш всеки по всяко време, но не можеш да излъжеш себе си. Вечер, когато си отидеш у дома, се изправяш срещу истината. Аз съм и най-добрия си приятел, и най-лошия си враг.

Много отдавана взех решение да не се движа в ничия сянка. Дали ще се проваля или ще успея, ще съм го направила както аз го вярвам.

Още когато реших да стана певица, майка ми ме предупреди, че ще бъда много самотна. Като цяло ние всички сме самотни. Самотата идва с живота.

Когато слушах Арета, можех много ясно да усетя емоционалното послание. То идваше дълбоко отвътре. Ето това исках да правя и аз.

Онова, което е в душата ти, е само твое!