.

Всеки е чувал, че е “по-добре да сте сами, отколкото с грешния човек”. Нямо по-добро решение за самите вас от това да изберете да бъдете сами вместо да бъдете заобиколени от токсични хора.

Но въпреки всичко понякога е много трудно да излезете от дадена ситуация, връзка или да се разделите с хора, които наистина правят живота ви непоносим.

Защо оставате с тях? Отговорът е толкова прост: защото се страхувате.

По-добре да сте сами, отколкото да бъдете изпълнени с горчивина

Винаги е по-добре да бъдете сами, отколкото да позволите живота ви да бъде изпълнен с тъга и горчивина.

Понякога поддържаме токсични връзки с хора, които не са толкова “лоши”

Но връзките ни с тези хора не са здравословни. Тези хора могат да ни манипулират, лъжат и дори да ни тормозят.

Важно е да се запитате: какво печелите от тази връзка и дали трябва да продължавате по този начин?

Ясно е, че не се чувствате добре и че не сте с правилния човек. Проблемът се състои в това, че се страхувате, а това ви пречи да вземете правилното решение.

Както сами виждате винаги сте изпълнени със страхове в такива ситуации и можете да се превърнете в играчка в ръцете на хората, които ви заобикалят.

Токсичната връзка може да бъде между вас и ваш приятел, член на семейството ви или партньора ви. Значението и важността на тази връзка за вас също са определящи за това колко трудно ще я прекъснете.

Важността на това да се отърсите от страха си за самотата

Много хора не могат да си представят да са сами, защото за тях липсата на приятели или партньор е равнозначна на провал – нещо, което им е било втълпявано с години.

Самотата няма „добро име“. Затова на много хора им е трудно да поставят край на връзките си, дори да са токсични.

Но има нещо, което тези хора не оценяват – а именно, че си губят времето. Времето, което биха прекарали със себе си, за да се опознаят по-добре и да си помогнат.

Защо позволявате на някой друг да ви манипулира? Защо се измъчвате и се подлагате на всичко това, докато накрая не стигнете до пълно изтощение от унижението и тормоза, на който сте били подложени?

Помислете си добре дали бихте искали да прекарате остатъка от дните си по този начин, бездушни, без да вземете решение, което би ви освободило от страха ви да останете сами.

Да, точно така. Страхът от самотата е придобит. Помислете си върху това: ако любимия ви човек се намираше във вашата ситуация, със сигурност бихте го посъветвали да прекъсне това мъчение.

Щяхте да сте наясно какво трябва да направи този човек.

Но когато става въпрос за вас самите, решението не е същото.

По-добре да сте сами, отколкото с грешния човек. Защото е по-добре да изберете щастието пред болката и да се обградите с хора, които ще ви дават, а няма да вземат от вас.

Вие сами трябва да направите този избор и се уверете, че той е най-правилния за вас. Собственото ви щастие е важно и нямате време, което да губите в самота, болезнени преживявания с хора, които ви карат да се чувствате зле.

Не отлагайте този избор. По-добре е да сте сами, отколкото с грешния човек.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Самотата настъпва, когато сме сами, въпреки че не желаем да сме сами