.

Колкото по-дълго време една връзка се създава и развива, толкова по-трайна е тя. Любовта е преживяното с другия. След малко размисъл всеки би се съгласил с това изказване.

Разбира се, че обичаме хората, с които споделяме живота си.

Съществува ли по-силно приятелство, от това между ветерани от войната? Какво точно сплотява хора с толкова различни индивидуалности и темпераменти, които при други обстоятелства едва ли биха се обединили в група?

Отговорът е – споделеното – хубавото и лошото! Колкото повече сте преживели заедно, толкова по-здрава е връзката!

Попитайте когото и да е, овдовял след дълги години брак, и ще получите същия отговор!

Без значение кой сте и какъв сте, неизбежно е в определен момент от връзката да се почувствайте отблъснат. Дори и да не е в самото начало, все някога ще се случи.

Не се разстройвайте и в никакъв случай не реагирайте остро срещу любимия, ако той ви засегне!

Ще поизлекувате нараненото си „его“, но ще загубите една добра възможност да изградите трайна връзка.

Големите победи в романтичен план винаги са съпътствани и от мъничко болка.

Без усилие да надмогнете себе си нищо няма да постигнете. Никоя война не е спечелена без загубата на някоя незначителна битка.

И вие не бива да се предавате само защото днешната битка изглежда загубена. Помнете: „Не сте победен, докато сам не се откажете”.

Ако искате да бъдете обичан, не критикувайте!

Колкото по-малко си позволявате критични забележки, толкова по-лесно ще е на другите (включително и на любимия) да ви обикнат. Заслужава си да запомните тази тактика. Избягвайте дори и добронамерените критики.

Използването на думата „защо!“. Ако искате да ядосате някого, използвайте тази единствена въпросителна дума поне пет пъти в разговора. Но на ваша отговорност!

Ако някой от вас завърши в болницата, значи, сте подценили влудяващото й въздействие върху околните.

Въпросът „Защо?“ предизвиква автоматично отбранителна реакция. Когато задаваме този въпрос, ние несъзнателно очакваме другите да се оправдават или да се защитават.

Проявявайте обичта си, но не говорете за нея. Не закичвайте сърцето си като значка на ревера!

Причината, поради която много любовни връзки безславно приключват, е, че нито единият от двамата не се е обрекъл истински на щастието на другия.

Всеки очаква партньорът му да демонстрира пръв предаността си. Но ако засвидетелствате готовността си да обикнете безрезервно някого, това е гаранция, че и той ще ви обикне. 

Човек винаги има две причини да направи или да не направи нещо. Едната – звучи добре, а другата – е истинската.

„Любовна тактика“