.

32 факта от психологията за човешката душевност:

1. Някой, който лесно се ядосва за глупави неща, може просто подсъзнателно да желае да бъде обичан.

2. Хората са по-честни, когато са физически уморени. Ето защо повечето хора си признават нещата по време на късен нощен разговор.

3. Последователността е по-трудна, когато никой не ви аплодира. Трябва да аплодирате себе си дори за най-малкия успех. Бъдете най-големият си почитател!

4. Разходката само за един час два пъти седмично увеличава размера на хипокампуса, мозъчната област, която отговаря за вербалната памет и ученето.

5. За повечето мъже най-добрият момент при ceксуален контакт е, когато жената получи opгазъм.

6. Хората, които вървят с по-бързо темпо, обикновено се смятат за по-уверени и по-щастливи от тези, които вървят с по-бавно темпо.

7. Всеки, който е наистина сигурен в своите вярвания и избори, няма да почувства необходимостта да принуждава някого да споделя същите вярвания и да прави същите избори. Хората често ви убеждават, за да убедят себе си.

8. Вие не губите истински приятели, реални възможности или истински взаимоотношения, когато започнете да отстоявате себе си. Губите оскърбители, манипулатори и нарцисисти.

9. Да обичаш някого по-силно, за да го накараш да те обича, обикновено е отговор на травма. Да обичаш себе си по-силно, за да привлечеш онези, които обичат себе си, е лечебен отговор.

10. Човек става по-симпатичен, когато е непохватен или прави грешки. Това се нарича ефект на Пратфъл.

11. Можете да бъдете щастливи и благодарни и в същото време да имате психологични проблеми.

12. Нарцистичните хора са склонни да бъдат по-политически ангажирани.

13. Хората с креативен ум обикновено заспиват по-трудно вечер, предпочитат да стоят будни по-късно.

14. Да бъдеш в състояние незабавно да отговориш със сарказъм на глупав въпрос е знак за здрав мозък.

15. Видът музика, който слушате, има способността да промени начина, по който виждате света.

16. Може да изглежда, че спорът с партньора ви сигнализира за края на една връзка, но всъщност често помага на двойките да се обвържат по-добре.

17. Две от пет жени страдат от ануптафобия – страхът, че никога няма да успеят да намерят любовта.

18. Когато жената е привлечена от мъж, тя често говори по-високо от нормалното.

19. Скуката кара ума да мисли прекалено много. Хората са склонни да бъдат по-щастливи, когато са заети.

20. Четенето на художествена литература има тенденция да повишава емпатията към хората и да насърчава разбирането им.

21. Пеенето може да помогне за облекчаване на напрежението, да подобри психичното здраве и настроението, да повиши прага на болката и да подобри паметта при хора с деменция.

22. Много често подсъзнателно отразяваме езика на тялото на хората, с които се чувстваме свързани, при разговор с тях.

23. Забравянето е важно за здравия мозък. Освобождаването от спомените поддържа здраво състояние на ума и поддържа бързината на реакцията му при припомняне.

24. Хората с по-висок коефициент на интелигентност често намират за по-лесно да устоят на натиска от околните. Интелигентните хора са по-малко загрижени за одобрението на околните.

25. Пренебрегването на червените знаци в хората, защото искате да видите доброто в тях, има своята цена на по-късен етап.

26. Нормално е да сте тъжни, след като сте взели правилно решение.

27. Една минута гняв може да отслаби имунната система за 4 до 5 часа.

28. Хората със здраво его са по-малко склонни да сънуват кошмари.

29. Интелигентните хора често имат по-малко приятели от обикновения човек. По-умните хора често са по-селективни по отношение на приятелите си.

30. Хората, които често остават будни до късно, са по-склонни да поемат рискове.

31. Влиянието ви върху другите е по-голямо от това, което си мислите. Някой все още се смее, когато си помисли за онова смешно нещо, което сте казали. Друг все още се усмихва, когато мисли за комплимента, който сте му направили. Вие не сте незначителни. Вашето съществуване прави положителна разлика, дори и да не вярвате.

32. Емоционалната интелигентност много често е по-важна от когнитивната такава, когато става дума за успех в живота на хората.