.

– Какъв е смисълът на живота? – Да виждаш красотата и хармонията във всичко и да ги претворяваш по свой собствен начин.

Слънцето е в Лъв – средата на лятото – неподвижният огън в Зодиака, неизменният Дух, който винаги и над всичко царува и „пълни сърца ни с Любов. Когато чуем за зодия Лъв, в главата ни асоциативно пристигат думички като власт, огън, великодушие, слава, яркост, его, грандомания, драма, сърдечност, топлота, младост, творчество, център, щедрост, изобилие.

Такова е Слънцето – нашата звезда, около която всичко в Слънчевата система се върти.

Взимаме Слънцето за управител на знак Лъв, макар реално според по-запознатите астролози, това да е планетата Вулкан.

И така Лъвовете са големите ярки творци в Зодиака, които с личността, с талантите си, привличат мощно вниманието към себе си, за да прославят Живота, да прославят Любовта, да прославят Съзидателността, да прославят Красотата, да прославят Справедливостта, Жертвоготовността, Доброто, Честното и Благородното.

Те са хората със „синя кръв”, независимо от потеклото си.

И наистина, забележете, че независимо от социалното си положение, хора със силно застъпен принцип на Лъва в хороскопа си, се чувстват и се държат в някаква степен като истински аристократи.

Техният мащаб на чувства, желания, действия буди едновременно притеснение и страхопочитание, но именно за техните цели скромността не е на място, не и когато сърцето се стреми към Любовта, към Божествеността, към това тя да бъде проявена не по посредствен, а по най-качествен начин.

Разбира се, колкото повече помъдряват Лъвовете, толкова повече осъзнават каква е разликата между количество и качество, между позлатен метал и истинско злато, между временното и постоянното в живота.

В изкуствата, театъра, киното, музиката – навсякъде има по много от енергията на Лъва.

Лъвът ни учи, че трябва да развиваме личните си качества и таланти и да ги проявяваме по уникален начин.

Двама човека не могат да изпеят една песен по един и същ начин или да изсвирят така дадено музикално произведение – всеки ще вложи сърцето си по специфичен начин и наистина ще представи наглед колко е велика Природата и как вълшебно е разпределила на всеки различни дарби, които макар понякога подобни, никога не могат да са еднакви, особено когато извират от дълбочината на душата.

И тук, разбира се, се крие и голямата опасност и изпитание, през което минава Лъвът.

Дали ще сметне себе си за бог или ще осъзнае, че е едно от децата на Бога, уникално – да, незаменимо – да, велико творение – да, но всъщност смирен проводник на Любовта.

Такива са истински мъдрите царе, които управляват добре.

Лъвът може да бъде изключително обективен, много добър съветник е, защото осветлява нещата, точно както Слънцето прави деня ясен и бял.

Грижи се за по-слабите, онеправданите и е достатъчно смел да се жертва за техните права.

Но за личните си противоречия е добре да се допитва до някой безстрашен за гнева му, умен и честен човек, защото не винаги самомнението му е точно и реално.

Ако стане подвластен на егото си, на богатството си, на дарбите и талантите си, на красотата си, изобщо приеме величието за свое собствено, влизайки в сенките на реалността, рано или късно някое „дете” по най-унизителния за него начин ще се развика на всеослушание, че „Царят е гол!” Просто Природата не позволява безразсъдното, тщеславно присвояване на нейните блага.

По естество Лъвовете са много чисти хора, защото са огнен знак, а огънят, особено светлината не могат да бъдат замърсени, те по-скоро чистят.

Външният материален огън оставя след себе си дим, докато вътрешният духовен огън осветлява и възвисява човешката душа. Важно е кое взима превес.

Хората, които не държат дълго в себе си гняв, обида, мъка, са Лъвовете, затова и по-лесно прощават, стига и да открият в човека доброта и откровеност, особено след искрено извинение.

Те не са дребнави и хитростите са им чужди, затова и неслучайно са галеници на съдбата. Късметлии са и винаги ще споделят печалбата с приятелите .

Не обичат да са сами, нали все на някого трябва да греят. Обаче в моментите, когато егото им стане в по-големи от допустимите размери, се стягат и често стоят сами, преувеличавайки личната си трагедия и, естествено, чакайки те да бъдат потърсени от другите, вместо просто да вдигнат телефона и да се обадят на някой приятел.

В партньорските взаимоотношения типичният Лъв с уравновесен характер, е верен и влага много от себе си.

Не обича посредствеността. „Навсякъде цари посредственост, но не бива да я има в любовта.”

Обича забавленията и живее за момента, затова все е млад и щур. Обаче му липсва търпение, не колкото на Овена, но все пак… Желае всичко тук и сега, под най-добрата форма, по най-добрия начин.

Петият дом в хороскопа отговаря на Лъва и е свързан с децата – от една страна с творчеството, защото и произведенията на науката и изкуството са своеобразни деца, плодове, от друга страна с живите деца, които раждаме и отглеждаме.

Нашите деца в някакъв смисъл са проявените ни желания, които трябва да възпитаваме. Тук вече дори и Лъвовете се учат на търпение (добре, че са неподвижен знак.)

Макар че типичният им метод и при работата им с талантите, и при отглеждането на децата е топлотата и обичта, която обожават да раздават. Така по естествен и лесен път те преминават препятствията.

автор: Боряна Делчева, източник: Слънцето в 12-те зодиакални знака

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в Телеграм:

Вижте още: Лъвовете са родени да бъдат в центъра на вниманието